Caroline Segers staty vandaliserad

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Nilla Fischers staty i Linköping vandaliserades under fotbolls-VM.

Nu har även Caroline Segers staty i Helsingborg råkat ut för något liknande.

”Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra” skriver Seger på Instagram.

Landslagskaptenen Caroline Seger, 34, var en av fyra svenska landslagsspelare som i samband med fotbolls-VM under sommaren förevigades med statyer på diverse orter i landet.

Nilla Fischers staty i Linköping vandaliserades under pågående världsmästerskap.

Nu har även Caroline Segers staty i Helsingborg vandaliserats.

”Fåtal personer som gör fega saker”

Via Instagram visar Seger en bild på hennes staty, där vänsterarmen har rivits bort. En stor röd fläck har också lämnats vid en av statyns fötter.

Till dig eller er som tagit till yttre våld mot min avbild som står placerad i Helsingborg som är en symbol för jämställdhet så vill jag säga:
Oavsett hur många gånger eller hur mycket tid ni kommer lägga på att förstöra, vandalisera och hata så kommer ni aldrig besegra. Kraften som finns i mig och alla fina människor där ute kommer för alltid vara större än ett fåtal personer som gör fega saker. Vi som outtröttligt kämpar och banar väg för nästa generation kommer att fortsätta tills den dag då ni förstår att alla människor är lika mycket värda”, skriver den svenska mittfältsstjärnan på Instagram.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM