Storseger – då deppade Bajen: ”Typiskt Hammarby”

avPer Bohman

Det snackas om åtta raka segrar.

Men Hammarby var mest förbannade – trots 6–2 mot Falkenberg.

– Vi släpper ändå in mål i slutet. Det är typiskt Hammarby. Det är det som skiljer oss från Malmö FF. De låter inte sånt hända, säger en besviken Nikola Djurdjic.

Efter en vår med mängder av svåra fajter går Hammarby in i ett behagligt sommarschema. Åtta raka matcher där Bajen är tydliga favoriter: Falkenberg hemma, Sundsvall borta, Elfsborg hemma, AFC borta, Kalmar borta, Helsingborg hemma, Sundsvall hemma och Falkenberg borta.

Det började utmärkt med 6–2 mot Falkenberg på Tele2 Arena. Tränaren Stefan Billborn var förstås nöjd med resultatet mot Falkenberg, men nästan mer besviken över att Bajen inte kunde prestera över 90 minuter.

– Vi fladdrar för mycket. Vi har perioder som är bra, men också perioder som är hafsiga och slarviga, säger Billborn.

”Är vi Stoke eller Madrid?”

Efter matchen fick Billborn frågor om det kommande spelschemat och möjligheterna att lyfta i tabellen.

– Jag hört det där (om det fina schemat) från många den senaste tiden. Supportrar, medier men också internt i föreningen, dock inte från spelartruppen. Det är konstigt. Vi är favoriter i de kommande matcherna, men i början av säsongen var det kris och katastrofstart när vi spelade två kryss. Sen vinner vi fyra raka matcher, men spelar oavgjort mot Göteborg. Då är det katastrof igen. Sen ska vi nu helt plötsligt vinna åtta matcher på raken? säger Billborn och fortsätter:

– Äh. Jag vet inte vad folk har för bild av oss i Hammarby. Ibland snackas det som att vi är Real Madrid och ibland är vi plötsligt Stoke, liksom. Det är konstigt. Jag tror inte ens Malmö vinner åtta matcher på raken i allsvenskan på beställning. Vi har ambition att vinna alla matcher, men kan vi komma ur den perioden med 18–21 poäng – vinna sex och förlora två – så är det fantastiskt bra.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

”Malmö gör inte sådär”

Nikola Djurdjic var inte heller särskilt lycklig trots storsegern. Han grämde sig i stället över de insläppta målen, vilket han menar är en ovana som måste upphöra.

– Vi släpper ändå in mål i slutet. Det är typiskt Hammarby. Det är inte första gången det här händer. Vi har ett problem i omklädningsrummet och pratar ofta om det här. Det är det som skiljer oss från Malmö FF. De låter inte sånt hända.

Djurdjic utvecklar resonemanget:

– Allt sitter i huvudet. Allt är mentalt. För det handlar inte om vår kvalitet. Det är de små detaljerna som avgör. Det här händer för ofta. Jag hoppas verkligen inte att det händer så att vi förlorar poäng igen. Det vore en katastrof.

Djurdjic: ”Ska inte göra något dumt”

Hur ser du på spelschemat?

– Vi är favoriter i många matcher nu. Men vi måste verkligen ta en match i taget. Annars gör vi bara något dumt.

Alexander Kacaniklic håller med:

– Det är bra matcher på pappret. Men det är bara på pappret. Vi måste göra jobbet också.

ARTIKELN HANDLAR OM