Krisstämplade Manchester United blev först att ta poäng av Liverpool i året Premier League.

I centrum: Victor Lindelöf som var inblandad i dubbla VAR-draman.

– Jag är besviken, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Sportbladets krönikör Erik Niva var inte nådig när han skulle beskriva Manchester Uniteds lag inför rivalmötet med obesegrade serieledarna Liverpool.

– Jag har inte sett en svagare elva gå in mot Liverpool på 30 år, konstaterade han.

Men matchbilden blev inte alls den som förväntats när krislaget mötte laget som inte förlorat i Premier League sedan 3 januari. Manchester United, för dagen med Victor Lindelöf som en del av en trebackslinje, stod upp bra under den första halvtimmen och i den 36:e minuten kom belöningen.

Efter en snabb omställning slog Daniel James in ett högerinlägg som Marcus Rashford kunde slå in från nära håll.

Hands räddade Lindelöf

Men jublet fastnade i halsen när domaren Martin Atkinson signalerade för VAR-kontroll. Det hela berodde på en duell mellan Victor Lindelöf och Divock Origi som startade anfallet där Lindelöf såg ut att sparka på belgaren.

– Det ser ut som han träffar Origi men inte bollen, säger Glenn Strömberg.

Men Martin Atkinson lät målet stå efter att ha lyssnat på videorummet – trots vilda Jürgen Klopp-protester.

– Det är ett mål som visar allt som är fel med VAR. Men vi kan inte göra något åt det, de hade fortfarande 60–70 meter att springa för att göra mål, men det är inte schysst, säger Jürgen Klopp.

Niva: Det är rätt

Erik Niva tycker det är en korrekt bedömning.

– Jag förstår att man som Liverpoolanhängare vill att man underkänner målet. Men så som Premier League alltid sagt att man ska använda VAR så är de konsekventa. De vill inte köra över huvuddomaren i subjektiva situationer. Ska man ändra det beslutet ska det vara en 100–0-situation, någon som hoppsparkar med två dobbar i knät, säger han i Viasat.

Victor Lindelöf hade fortsatt tumme med VAR-rummet under första halvlek. Bara sju minuter senare förlorade svensken en duell med Sadio Mané i eget straffområde och senegalesen kunde rulla in kvitteringen. Men när reprisen visades syntes det att Mané tog bollen med handen i bollmottagningen och målet underkändes.

Dramatisk avslutning

I andra halvlek tog Manchester United ett steg ner i planen men trots större bollinnehav hade Liverpool väldigt svårt att skapa farliga chanser.

Men efter ett par bra lägen till 2–0 för Manchester United kom kvitteringen i den 85:e minuten. Andy Robertson slog in bollen från vänster bakom Uniteds backlinje och på bortre stolpen dök Adam Lallana upp och tryckte in 1–1.

”Vi är okoncentrerade”

Sedan var det inte långt borta att Alex Oxlade Chamberlain satte segermålet för gästerna på stopptid.

– En poäng kan bli viktigt, men det var inte vår bästa insats, säger Lallana.

En poäng i bagaget för båda lagen gör att Liverpool är sex poäng före Manchester City i tabelltoppen och Manchester United klättrar upp på 13:e plats.

– Jag är besviken, vi leder matchen och försvarade oss väldigt bra men sen är det ett inlägg där vi är lite okoncentrerade och det räcker för att det ska bli mål, säger Ole Gunnar Solskjaer i Viasat.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se