Barça vann – trots Jordi Masips storspel

Uppdaterad 2019-02-17 | Publicerad 2019-02-16

Lionel Messi satte 1–0 på straff strax innan pausen.

I den andra halvleken var Valladolid-målvakten Jordi Masip planens gigant. Trots en jätteräddning på Messis volleyavslut, samt en straffräddning kunde han inte ordna några poäng åt sitt lag.

Gerard Piqué kände en arm i ryggen och föll i Valladolids straffområde.

Lionel Messi förvaltade straffsparken väl och gjorde 1–0 precis innan halvtidsvilan.

I den andra halvleken ångade katalanerna på – men de stötte på en mur i form av en 30-årig spanjor vid namn Jordi Masip.

Förnekade Messi ytterligare två mål

I den 49:e minuten stod Valladolid-målvakten för en av årets svettigaste räddningar.

Jordi Albas inlägg in i straffområdet landade perfekt på Messis vänsterfot. Argentinaren klippte till direkt och trodde nog att han i denna stunden skulle bli tvåmålsskytt, men han räknade inte med Masips reaktionsskicklighet.

I matchens slutskede fick Barcelona ytterligare en straff. Leo Messi tog hand om den också, men Matip räddade både straffsparken och den efterföljande returen.

”Vi måste förbättra oss”

Barcelona vann ändå med 1–0 och behåller sin sjupoängsledning i La Liga. Atlético Madrid ligger tvåa, och Real Madrid trea i ligan.

– Vi spelade inte bra, det var inte alls en bra match. De enda goda nyheterna är att vi fick tre poäng, men vi måste förbättra oss. Spelar vi så här mot Lyon (i Champions League) så kommer det inte att gå vägen, säger Gerard Piqué enligt Marca.