BP tog andra raka – skapar sig andrum i botten

Publicerad 2018-08-11

BP tog sin andra raka seger – och rycker i allsvenskans bottenstrid.

Ett stabilt försvarsspel och en fint distanskott från Eric Omondi bäddade för tre poäng på Behrn arena.

– Det var tre viktiga poäng, säger matchvinnaren till C More efter matchen.

Två lag som på olika sätt var i behov av poäng gjorde upp på Behrn arena under lördagen.

Örebro, som kom till matchen med sex raka matcher utan seger, törstade efter en vinst medan BP jagade sin andra raka seger för att skapa andrum i bottenstriden.

Omondi slog till med matchens enda mål

I en sömnig tillställning blev det bortalaget som avgick med alla tre poäng efter att Eric Omondi sprintat loss i mitten på den andra halvleken och dunkat in vad som kom att bli matchens enda mål. Struten var 23-åringens andra i årets allsvenska.

Örebro dominerade dock bollinnehavet och vann hörnstatistiken med hela 10–0. Såväl Nahir Besara som nyförvärvet Johan Bertilsson var nära att rassla nät för närkingarna, men antingen var tajmingen för dålig eller så var Brommapojkarnas målvakt, Nikola Petric, i vägen.

Fick drömläge att kvittera

I den 90:e minuten fick Besara ett gyllene läge att utjämna – men träffade inte ens mål från fritt läge mitt i boxen.

Därmed kunde BP ta sin andra raka vinst.

– Vi har jobbat hårt hela veckan och det här var en väldigt viktig seger. De var skönt att vi kunde vinna på bortaplan, säger målskytten Omondi till C More efter matchen.

I hemmalaget var besvikelsen stor efter sjunde raka matchen utan vinst.

– Vi skapar ju chanser och har flera jättelägen så det känns rätt overkligt att vi förlorar den här matchen, säger Örebros lagkapten Johan Mårtensson.

Drar ifrån Trelleborg

Resultatet innebär att BP distanserar sig till Trelleborg och har nu fyra poäng ned till nedflyttningsplats. Dessutom kliver man upp på samma poäng (16) som Elfsborg. Både Trelleborg och Elfsborg har dock en match mindre spelad än stockholmarna.

Örebro får fortsätta jaga en seger. Laget ligger dock kvar på tionde plats i tabellen, en poäng före IFK Göteborg.