Stod för drömmål när Frankrike VM-genrepade

Uppdaterad 2018-06-02 | Publicerad 2018-06-01

Frankrike visar fin form.

Les Bleus vann mot Italien med 3–1 två veckor innan laget kliver in i sommarens VM-slutspel.

Roberto Mancini tog över det italienska landslaget i mitten av maj och för några dagar sen vann han sin första landskamp, det blev 2–1 mot Saudiarabien. Mot Frankrike valde han att byta ut sju spelare – det var bara Leonardo Bonucci, Jorginho, Pellegrini och Balotelli som fick förnyat förtroende.

Matchen mot fransmännen blev tung. Efter knappt 30 minuter hade Frankrike gått fram till 2–0 i Nice efter mål av Umtiti och Griezmann.

Mario Balotelli, som varit framgångsrik i just Nice de senaste åren, ordnade en frispark för Italien i bra läge i den 35:e minuten. Han sköt den själv och på returen tryckte Bonucci in reduceringen.

”Vi är ett lag”

Italien inledde sedan den andra halvleken starkt, laget skapade flera bra kvitteringschanser. Balotelli, som byttes ut med kvarten kvar, hade flera heta lägen och efter matchen var det mycket snack kring anfallaren.

Något som gjorde Bonucci irriterad.

– Nu får det vara nog med frågor om Balotelli! Det får vara nog! Han gör misstag precis som alla andra spelare. Han gör mål som andra, han jobbar hårt som andra. Han har mer erfarenhet och kommer hit med rätt attityd. Men nog pratat om Balotelli, säger Bonucci.

– Vi är ett lag. Vi kan inte hålla på och lägga all press på honom.

Fint mål av Dembele

I stället för en kvittering utökade Frankrike till 3–1. Kylian Mbappe bröt fram i banan men blev av med bollen. Ousmane Dembele stod stilla när han fick läge och pricksköt fint in slutresultatet 3–1.

Offensiven med Griezmann, Dembele och Mbappe såg väldigt bra ut när de spelade tillsammans.