Nyförvärvets facit: Sex ’frilägesassist’

Uppdaterad 2015-02-24 | Publicerad 2015-02-22

”Vargen” gör succé i Malmö – sänkte Assyriska

Tobias Sana och Magnus ”Vargen” Eikrem.

MALMÖ. Filip Helander gjorde Malmö FF:s första tävlingsmål i år, Tobias Sana det andra.

Gemensam nämnare?

Magnus "Vargen" Eikrem spelade fram till båda när Assyriska besegrades i svenska cupen inför 5560 åskådare på Malmö IP.

Eikrem fastställde själv slutresultatet till 3-0.

Malmö FF

Det dröjde bara sex minuter innan första bollen låg i mål bakom Assyriskas Robin Malmkvist. Nyförvärvet Magnus Wolff Eikrems hörna från höger nådde Filip Helander och den stora hemmapubliken kunde jubla.

Resten av matchen handlade om MFF-dominans och missade frilägen.

"Vargen" Eikrem – vars högerfot snart lär betraktas som en av de absolut bästa i allsvenskan – spelade fram till inte mindre än fem stycken innan Tobias Sana avslutade ett av dem i mål. Matchen avgjord redan på tilläggstid av första halvlek.

Värvad från Cardiff

Dessförinnan hade Eikrem, som hade en fri roll som offensiv mittfältare, lagt upp i tur och ordning för: för Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Sana, Berget, Sana och Sana igen.

Det första avvärjdes av Assyriskas målvakt så säg fem och ett halvt då om vi ska vara helt exakta. Oavsett lär den 24-årige norrmannen, som hämtades från Cardiff i vintras, bli en stor tillgång för de regerande mästarna i år. Även om han knappast kommer att bjudas på samma ytor som mot Assyriska i dag.

"Vargens" högerfot fastställde sedan slutresultatet när han placerade in 3-0 i 89:e minuten, och MFF-klacken mässade "Wolff, Wolff, Wolff" om den nya publikfavoriten.

– Jag har sagt till Åge (Hareide) att det här är min bästa position. Jag har spelat där sedan jag var 14-15 år och då kan jag bidra med mål och assist, säger Magnus Wolff Eikrem.

”Som på Playstation”

Tobias Sana höll inte igen när han gav sin syn på passningarna han fick från Eikrem utan jämförde norrmanen med det populära Playstation-spelet Fifa:

– Det är som att spela Fifa, när du använder triangelknappen, det är Magnus hjärna. Han är magisk, sa Sana.

– Det gäller bara att löpa rätt och inte vara offside så kommer du att få många frilägen, säger Sana som fick bollen i mål tredje gången han kom fri:

– Nästa gång sätter jag alla tre så Magnus får fem assist.

Ett av MFF:s andra nyförvärv, Jo Inge Berget, tvingades bryta matchen efter 39 minuter med ryggsmärtor men enligt tränaren Åge Hareide ska det inte vara någon fara med honom.