MFF kan få Sparta Prag i CL-kvalet

Publicerad 2014-07-18

Motståndet till nästa runda klart

Om Malmö FF slår ut Ventspils väntar av allt att döma ett tjeckiskt mästarlag och en anfallare i storslag.

Sparta Prag vann det första mötet mot Levadia Tallinn med 7–0 – och landslagsmeriterade David Lafata tryckte in fem mål på en timme.

– Det är ett bra lag, säger Emil Forsberg.

90 minuter återstår av andra kvalrundan till Champions League – men redan nu går det att på goda grunder fastslå Malmös motstånd i nästa runda.

Malmö är nämligen lottat, vid seger mot Ventspils, mot vinnaren i dubbelmötet mellan Sparta Prag och Levadia Tallinn.

Det första mötet mellan det tjeckiska och det estniska laget blev tämligen ojämnt. Sparta Prag vann med hela 7–0 och har skaffat sig ett drömläge inför returen.

– Jag har ingen koll på Sparta Prag men det är ett bra lag. Det låter som att de ska slå Tallinn om de vann första med 7–0. Det är väl roligt, säger Emil Forsberg.

– Ska man vidare måste man slå bra lag.

Femmålsskytt

I Sparta Prag gäller det framför allt att se upp med David Lafata, 32. Anfallaren, som har tjeckiska landslagsmeriter, hade fullständig show och gjorde hela fem mål i första mötet med Levadia Tallinn. Lafata stod för ett äkta hattrick i första halvlek med tre fullträffar i rad. Han gjorde sitt femte mål i 60:e minuten och byttes sedan ut drygt en kvart från slutet.

Malmö i sin tur fick bara 0–0 hemma mot Ventspils och är i ett mer bekymmersamt läge inför returmötet i Lettland på onsdag.

– Vi ska vinna nästa, helt klart. Det gäller att vara ödmjuk men samtidigt veta vad man ska göra bättre, säger Emil Forsberg.

Har ni analyserat vad det var som inte riktigt fungerade?

– Nja. Det gäller att göra mål och spela bättre.

MFF börjar borta

Skulle Malmö slå ut Ventspils väntar det första mötet i nästa omgång på bortaplan 29-30 juli. Hemmamötet spelas sedan 5-6 augusti.

Malmö behöver slå ut Ventspils, Sparta Prag/Levadia Tallinn och ytterligare ett lag för att nå gruppspelet i Champions League. Det avslutande play-offet lottas 8 augusti medan matcherna spelas 19-20 augusti och 26-27 augusti.