Cibicki hjälte – med säsongens nionde mål

Publicerad 2016-08-28

Cibicki sänkte Elfsborg

Pawel Cibickis succésäsong fortsätter.

Mot Elfsborg kom mål nummer nio – då han blev matchvinnare.

– Det är underbart, det finns inget bättre än 1–0–segrar, säger Pawel Cibicki i C More Fotboll.

IF Elfsborg kom till Jönköping med häng på en topp fyra–placering och en fin bortasvit på fem matcher i rad utan förlust. Mot Jönköpings Södra räckte Borås–laget dock inte till.

Även om Elfsborg började piggt och hade de bästa chanserna i den första halvleken jobbade sig hemmalaget in i matchen och tog över alltmer. Efter halvtid var det också dags för Pawel Cibicki att presentera sig ordentligt. 22–åringen var nära att ge J–Södra ledningen två gånger om – men var det inte Jon Jönssons ben som stod i vägen så var det Kevin Stuhr–Ellegaard som räddade Elfsborg.

Stolpträff – i 88:e minuten

I den 62:a minuten kunde Elfsborg dock inte stå emot Cibickis försök längre.

Tommy Thelin hittade ut till Cibicki som med en snabb fint tog sig förbi Jon Jönsson och säkert kunde rulla in 1–0 bakom en utrusande Kevin Stuhr–Ellegaard.

– Det är ett fint mål. Det är bara att göra sin gubbe och sätta in den, säger Pawel Cibicki i C More Fotboll efter matchen.

Trots att J–Södra hade bra chanser till att utöka ledningen kom inte 2–0 och istället kunde Elfsborg skapa ordentligt med nerv mot slutminuterna. I den 88:e minuten såg också kvitteringen ut att komma – Simon Lundevall vände in i banan, fick bollen förbi Damir Mehic, men skottet tog i insidan av stolpen.

”Otroligt viktigt”

– Jag känner frustration. Det är jobbigt, vi gör ingen bra match, säger Simon Lundevall.

Någon bättre kvitteringschans fick inte sedan Elfsborg, utan istället kunde Pawel Cibicki genom sitt nionde mål och sin 15:e poäng för säsongen ordna segern åt J–Södra.

– Det är underbart, det finns inget bättre än 1–0–segrar, säger Pawel Cibicki.

I och med segern lyfter Jönköpings Södra från bottenstriden – och har nu sex poäng ner till Helsingborgs IF på kvalplats.

– Det är otroligt viktigt att vinna, få tre poäng och lämna de andra där bak, förklarar Pawel Cibicki.