Real Madrid såg ut att ha full koll på läget.

Då, plötsligt, vaknade Dortmund.

Två sena mål gjorde att tyskarna snuvade ”Los Blancos” på gruppsegern.

Ronaldo brände flera vassa chanser.

Real Madrid och Borussia Dortmund möttes i en direkt avgörande match om den åtråvärda gruppsegern och Karim Benzema stal show och rampljus med två mål.

Två mål som gör honom historisk som den femte spelaren i historien att komma upp på minst 50 gjorda mål i CL-sammanhang (de andra är Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy, Raúl, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo).

– Han visade att han är världens bäste nummer nio, säger tränaren Zinedine Zidane efteråt.

Sämsta i karriären

Och apropå rekord, så slog även Ronaldo ett sådant.

Dock av det mindre smickrande slaget.

31-åringen blev mållös i fjärde raka gruppspelsmatchen och gör därmed sitt målmässigt sämsta gruppspel i Real Madrid-tröjan med totalt två gjorda mål.

Vinner gruppen

Han hade sina lägen, men missade samtliga.

Och det straffade sig.

Borussia Dortmund svarade nämligen för en magisk upphämtning. Pierre-Emerick Aubameyang reducerade till 2-1 i den 61:e minuten och i den 88:e minuten kom också Marco Reus med 2-2-målet som innebär att Dortmund snuvar Real Madrid på gruppsegern.

– För egen del kändes det skönt att göra två mål. Men resultatet gör mig besviken. Vi borde ha avslutat matchen bättre, säger Karim Benzema.

Dortmund gjorde därmed totalt 21 mål i gruppspelet – nytt rekord i CL-sammanhang.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se