Wolfsburg med sensationell vinst

Publicerad 2016-04-06

Keylor Navas hade aldrig släppt in ett mål i Champions League.

Mot Wolfsburg släppte han in två – på 25 minuter.

Wolfsburg, som är i kvartsfinal för första gången någonsin, vann sensationellt med 2-0.

– Vilken kväll för oss och för klubben, säger Julian Draxler till Viasat.

Wolfsburg var i Champions League för första gången någonsin förra året.

I år har man första gången någonsin gått så långt som till kvartsfinal.

I det första mötet, mot Real Madrid, var man inte helt oväntat illa ute.

Det tog bara en minut innan Real fick bollen i nät, men Ronaldo var avblåst för offside.
Real hann efter det bortdömda målet missa både ett och två och tre drömlägen innan Wolfsburg för första gången fick lite tryck på bortalaget. Och de fick utdelning direkt.
Efter en kvart fällde Casemiro krokben på Andre Schurrle i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Ricardo Rodriguez slog behärskat in bollen från elva meter.

Andra målet kort därefter

Målet var det första Champions League-mål som Keylor Navas någonsin fått släppa förbi sig. Totalt höll han nollan i 738 minuter.

Han behövde inte vänta länge på nästa.

Supportrarna på Wolfsburg Arena hann knappt jubla färdigt innan hemmalaget bröt boll och bjöd på ett drömanfall.

Bruno Henrique kom runt fint på högerkanten, och inspelet nådde Maximilian Arnold som enkelt kunde stöta in 2-0, och då var bara 25 minuter spelade.

Ännu tyngre blev det för Real Madrid när Karim Benzema fick gå ut skadad i slutet av den första halvleken.

"Visste att vi hade chansen"

Real skruvade upp tempot i den andra halvleken höll bollen och försökte, försökte, försökte luckra upp ett tight Wolfsburgförsvar.
Det gav sällan någon effekt.
De stora reduceringschanserna uteblev och Ronaldo och co fick lämna planen mållösa.

Wolfsburg vann, sensationellt, med 2-0 och har ett drömläge inför returen, som spelas på tisdag.

– När man spelar mot Real Madrid är det alltid speciellt. Och vinner man mot dem, i klubbens första kvartsfinal, vilken kväll det är för oss och för klubben. Vi visste att vi hade chansen att göra en bra match, och vinner man med 2-0 så har man gjort en bra match, säger Julian Draxler.