Enriques krav – för att ta över Arsenal

Uppgifter: ”Vill tjäna som de bästa”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Luis Enrique är intresserad av att ta över tränarjobbet i Arsenal och befinner sig i diskussioner med klubben, enligt L'Équipe.

Men spanjoren ansluter inte gratis.

Enligt Daily Mirror kräver Enrique en årslön på närmare 180 miljoner kronor.

Arsenal är på jakt efter en ersättare till Arsène Wenger, 68.

I fredags kom beskedet att tränaren lämnar klubben efter säsongen och redan då nämndes Luis Enrique, 47, som en av kandidaterna till att ta över.

– Jag har höga tankar om honom. Jag vill inte påverka beslutet om nästa tränare, men självklart har jag höga tankar om Enrique, sa Wenger på en presskonferens häromdagen.

”Ligger i samtal”

Och enligt L'Équipe leder Arsenal jakten på Enrique.

Den franska tidningen skriver att 47-åringen är intresserad av jobbet och att han fört diskussioner med sportchefen Raul Sanllehi i flera dagar. De båda uppges ha en god relation sedan tiden i Barcelona, där Enrique tidigare var tränare och Sanllehi fotbollsdirektör.

Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix

L'Équipe menar att Enrique uppskattar Arsenals filosofi och att han respekterar klubbens värderingar.

Men han vill inte ansluta gratis.

Enligt Daily Mirror kräver den förre Barçatränaren närmare 180 miljoner kronor i årslön, vilket är i klass med vad José Mourinho tjänar i Manchester United. Bara Pep Guardiola i Manchester City tjänar mer i Premier League.

För Arsenal är det helt nya lönenivåer, men Sanllehi anser att det är ett hinder som de kan passera”, skriver Daily Mirror.

Arsène Wenger tjänar cirka 106 miljoner kronor per säsong.

Luis Enrique vann både Champions League och La Liga (två gånger) under sina tre år som tränare i Barcelona och blev utsedd till världens bästa tränare 2015.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM