Publicerad 2018-10-27

Limhamn Bunkeflo och Vittsjö GIK vann i sista omgången.

Det gör att Hammarby åker ur Damallsvenskan.

Bajen följer med IFK Kalmar till Elitettan.

Hammarby åkte ur Damallsvenskan 2015, men tog sig upp direkt igen. 2017 blev Bajen bästa nykomlingen med en sjunde plats.

Den här säsongen har varit jobbig, men Hammarby hade allt i egna händer inför sista omgången. Men en tung förlust mot Vittsjö GIK gör att Stockholmsklubben åker ur Damallsvenskan.

De Jongh fixade nytt kontrakt

Michelle De Jongh blev stor hjälte för Vittsjö med två mål. Efter fyra minuter gav hon bortalaget ledningen och i den 84:e minuten avgjorde hon tillställningen med sitt andra mål. Matchen slutade 3–0 till bortalaget. Clara Markstedt fastställde slutresultatet 3–0.

Med de tre poängen klättrade Vittsjö förbi Bajen i tabellen.

Limhamn Bunkeflo tog också tre poäng i sista omgången, man vann hemma mot Djurgården med 1–0 efter mål av Malin Winberg.