Dybala räddade Juve på tilläggstid

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-03-03

Juventus vägrar ge upp i kampen med Napoli om mästartiteln i Italien.
Med sitt 15:e mål för säsongen ordnade Paulo Dybala, 24, tre poäng för den gamla damen.
Men det satt långt inne. Segermålet borta mot Lazio kom i 93:e minuten.

Med fyra poäng upp till serieledande Napoli (som spelar senare under lördagskvällen) var Juventus i stort behov av en seger borta mot Lazio i Rom.

Men Juventus, som hade nio raka segrar i Serie A, kom till Stadio Olimpico bland annat utan skadade Gonzalo Higuain, Juan Cuadrado och Filippo Bernandeschi.

Spelet mot Lazio blev därefter också för Juve som är på jakt efter sin sjunde raka mästartitel i Italien.

Få målchanser

När Lazio, trea i tabellen och i en jämn kamp om platserna till Champions League, också var rädd om poängen så blev det i stora delar en mycket låst match med ont om heta målchanser.

Matchens bästa läge brände Mario Mandzukic för gästerna under den första halvleken.

I den andra halvleken var länge det mest dramatiska när domaren Luca Banti lyckades undvika att blåsa straff för hemmalaget när Juves Medhi Benatia satsade våldsamt med en hög spark i eget straffområde.

Men det blev mer dramatiskt än så.

När 90 minuter hade passerats och det stod 0–0 på Olimpicos anslagstavla talade allt för delad poäng.

Sköt liggande i gräset

Men i tredje övertidsminuten fick Juveanfallaren Paulo Dybala bollen i straffområdet under hård bevakning av Marco Parolo.

De båda spelarna brottades med varandra med varsin arm, Dybala gick i marken och skyfflade iväg bollen med vänsterfoten. Skottet gick in, otagbartbart för Laziomålvakten Thomas Strakosha i bortre krysset.

1–0-segern för Juve innebar extra press på serieledande Napoli, då med bara en poängs ledning, inför den sena kvällsmatchen hemma mot Roma på San Paolostadion.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se