AIK vann men Novaković på läktaren

Publicerad 2015-08-16

Protesterade vilt vid straffsituation

AIK vann mot Kalmar med 2-1 men det blev med Nebojša Novaković på läktaren.

I en straffsituation ansåg den assisterande tränaren att Marcus Nilsson borde tilldeltas sitt andra gula kort och protesterade då vilt.

– Vi får be om ursäkt, vi överreagerade, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

AIK Fotboll

Ett formstarkt AIK kopplade greppet direkt i mötet med Kalmar och redan efter 45 spelade matchminuter hade laget gått fram till en 2-0-ledning sedan Johan Blomberg prickat in båda.

– Det känns riktigt skönt, det var länge sedan jag gjorde mål nu, säger han till C More.

I inledningen av den andra halvleken fick AIK en jättemöjlighet att definitivt avgöra matchen när Marcus Nilsson i Kalmar rev ner hemmalagets Kenny Pavey i straffområdet.

Straff för AIK men domare Johan Hamlin valde att fria Nilsson från ett gult kort i situationen, vilket hade betytt hans andra för matchen och därmed utvisning.

Något som fick en upprörd Nebojša Novaković att vilt protesterar och det hela slutade med att den assisterande tränaren visades upp på läktaren.

AIK höll undan och vann

– Vi får be om ursäkt, vi överreagerade. Vi ville bara uppmärksamma varför domaren inte gav ett gult kort. Vi borde hålla oss lite lugnare, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Till på köpet drog Henok Goitom straffen i ribban och i stället kunde Kalmar skapa liv i matchen när Tobias Eriksson med dryga 20 minuter kvar av matchen reducerade.

Kalmar tryckte på för en kvittering och det blev en dramatisk avslutning. Trots det lyckades AIK hålla undan och vinna med 2-1 och ser därmed till att befästa sin plats i den allsvenska tabelltoppen.

Månsson: AIK ser äckligt stabila ut