Sundsvall vann trots en man mindre

Publicerad 2015-08-15

Robbin Sellin visades ut direkt efter omdiskuterad straffsituation

Två omdiskuterade straffsituationer och ett rött kort höll på att fälla Sundsvall.

Men laget reste sig och tog tredje raka segern när man besegrade Örebro med 1-0.

– Tufft att få ett rött kort emot oss, men jag tycker ändå att vi äger matchen efter det, säger segerskytten Rúnar Már Sigurjónsson.

Robbin Sellin får rött kort

Ett formstarkt Sundsvall kom till spel med två klara segrar i bagaget och hade chans att bärga tredje raka segern när laget tog emot Örebro på Norrporten Arena.

Två omdiskuterade straffsituationer och ett rött kort på Robbin Sellin i den andra halvleken höll på att fälla hemmalaget som trots allt reste sig och vann med 1-0.

Med dryga halvtimmen kvar av matchen gick Sellin på avslut och bollen träffade en täckande bortaspelare. När han sedan skulle ta sig förbi den liggande Örebrospelaren föll han och Sundsvall vädjade om straff.

Domaren valde att fria för andra gången i matchen och en frustrerad Sellin fällde då Robert Åhman Persson som gick förbi och fick syna det röda kortet direkt.

"En viktig vinst"

Dessförinnan hade domaren också valt att fria när Leo Englund i den första halvleken fällts av Nordin Gerzic i offensivt straffområde.

– Jag känner att det är en touch och där och då känns det som att det är straff. Jag försökte ta en diskussion med domaren men det är svårt under spelet, säger Englund till C More.

Trots en man mindre på planen kunde Sundsvall vinna – segerorganisatör blev Rúnar Már Sigurjónsson som med 20 minuter kvar av matchen prickade in matchens enda mål.

– Inte vår bästa match, men en viktig vinst. Det är tufft att få ett rött kort emot oss, men jag tycker ändå att vi äger matchen efter det, säger han.