Citys tunga smäll – nu kan ligan vara körd

Uppdaterad 2015-04-07 | Publicerad 2015-04-06

I fjol grusade de Liverpools titeldrömmar.

Nu talar allt för att Crystal Palace har förstört Manchester Citys titeldrömmar.

– Vi förlorade på grund av ett offsidemål och en vacker frispark, säger managern Manuel Pellegrini efter 1-2 på Selhurst Park.

När Liverpool gästade Selhurst Park i maj i fjol så var laget i högsta grad med och slogs om guldet. När Luis Suarez tryckte in 3-0 i den 55:e minuten såg matchen även avgjord ut.

Men Crystal Palace reste sig och ordnade 3-3. Ett resultat som gjorde att man tappade titeln.

Chelsea har haft en betryggande ledningen i toppen av Premier League sedan i mitten av januari, och mycket har talat för att José Mourinho ska få lyfta bucklan efter säsongen. Efter kvällens resultat på Selhurst Park pekar mycket på att vi kan plocka bort City från titelracet.

Trots att City hade varit det bättre laget tog Palace ledningen efter en dryg halvtimme. Glenn Murray, som har varit i målform på slutet, tryckte in 1-0 från nära håll.

Vackert frisparksmål

I början av andra halvlek fick Palace frispark utanför offensivt straffområde. Jason Puncheon bjöd på en vacker frispark, han skruvade vackert in 2-0 med vänsterfoten.

City började trycka på och rörde om rejält i Palaces försvar.

Med 20 minuter kvar på klockan skrek spelarna i Manchester City efter straff. Glenn Murray, som gjorde första målet i matchen, tog bollen med handen efter en hörna. Men domaren Michael Oliver friade.

Några minuter senare var James McArthur nära att styra bollen i eget mål, men den gick en bit över ribban i stället.

I den 78:e minuten fick City utdelning.

Touré gav City hopp

Yaya Touré avlossade bössan och dunkade in 1-2 i ena hörnet. City fick vittring på poäng och började ösa på framåt.

Bortalaget skapade flera bra målchanser men målvakten Julián Speroni stod emot när City försökte få in en kvittering.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi spelade. Normalt så vinner vi en sådan här match, säger Manuel Pellegrini.

Resultatet betyder att City är på fjärde plats i Premier League. Klubben har 61 poäng, nio färre än serieledaren Chelsea som har spelat en match mindre.

Med andra ord behöver City, som har förlorat tre raka bortamatcher för första gången sedan april 2011, ett smärre mirakel för att kunna vinna ligan den här säsongen.