Uppdaterad 2019-04-22 | Publicerad 2019-04-21

För en vecka sedan blev hon syndabock i FA-cupen.

I dag var olyckan framme igen för Magdalena Eriksson.

Svenskan gjorde ett nytt självmål när Chelsea föll mot Lyon i den första Champions League semin.

Förra söndagen avgjorde Magdalena Eriksson, 25, FA-cup-semin mot Manchester City i egen kasse.

Svenskan gjorde självmål i slutet av matchen och Chelsea var utslaget.

I dag, när den första semifinalen i Champions League skulle avgöras, hände det igen.

Tre tuffa smällar

Knappa halvtimmen in i bortamatchen mot Lyon, inför 22 911 på Grouparna Stadium, styrde Eriksson in bollen i eget mål.

Tolv minuter senare kom nästa smäll. Lyons Amandine Henry gjorde 2–0 och Chelsea var i rejäl brygga.

Mot slutet av den första halvleken fick dock Londonlaget chansen att reducera på straff. Men Fransesca Kirby missade, Sarah Bouhaddi räddade och tvåmålsledningen stod sig.

”Ett ok resultat”

Med 20 minuter kvar kom ändå det viktiga bortamålet. Det var Erin Cuthbert som smällde in reduceringen och gav Chelsea hopp inför returmötet.

Trots självmål och förlust är Eriksson optimistisk efter matchen.

”Stolt över lagets insats i kväll. Ett ok resultat mot ett bra motstånd. Fortfarande allt att spela för på vår hemmaplan Kingsmeadow”, skriver hon på Instagram.