Lindelöf från start när United föll mot City

Målskytten David Silva hyllas efter segern

Publicerad 2018-11-11

Förra säsongen vände United ett 2–0-underläge i Manchester-derbyt.

Den här gången höll City igen – och vann med 3–1 efter en dominant insats av David Silva.

– Jag undrar om jag någonsin har sett honom så här bra, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Manchester City återtog serieledningen när de besegrade Manchester United i derbyt hemma på Etihad.

Bortalaget kom till spel med Victor Nilsson Lindelöf från start – men utan skadade Paul Pogba.

Silva öppnade målskyttet

Efter tio minuter sköt David Silva in 1–0 på ett till synes förvirrat bortaförsvar. Tidigt i andra utökade City till 2–0 genom Sergio Agüero, innan United reducerade till 1–2 på straff av Anthony Martial med knappa timmen spelad.

I fjol lyckades José Mourinho med en vinnande comeback – men den här gången blev Pep Guardiola segraren.

Nyinbytte Ilkay Gündogan satte 3–1 efter 86 minuter och avgjorde därmed derbyt.

– Vi betalade för våra misstag. Alla tre målen är misstag, säger Mourinho till Sky Sports efter matchen, och fortsätter:

– När vi kom tillbaka in i matchen kände de av det. Spelarna kände det på planen, Pep kände det på bänken och supportrarna kände det på läktaren. Men det tredje målet dödade allting.

”Undrar om jag någonsin sett honom så här bra”

David Silva fick stående ovationer när han byttes ut på tilläggstid. Spanjoren, som var motorn på City mittfält, hyllades av Sportbladets Erik Niva:

– Jag undrar om jag någonsin har sett honom så här bra. Just eftersom han har blivit den här ansvarstagaren – snarare än bonusspelaren som han i högre utsträckning var förr, sa han i Viasat-studion i halvtid.

I och med segern passerar City Liverpool i tabelltoppen och leder Premier League med sina 32 poäng. Manchester United ligger 12 poäng efter lokalkonkurrenten och befinner sig på åttonde plats.

Arsenal fick bara med sig en poäng hemma mot Wolverhampton, fast det var nära att man kammade noll.

Wolves tog ledningen redan i den 13:e minuten borta mot Arsenal efter ett missförstånd i hemmaförsvaret. En ledning som såg ut att hålla sig matchen ut – men i den 86:e minuten klev Henrikh Mkhitaryan fram och skruvade in kvitteringsmålet från långt håll. Arsenal räddades sedan av ribban i de sista skälvande sekunderna av matchen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se