”Den här hjälten är värd ett regelbrott”

avPatrik Brenning

Sveriges störste supporterprofil hyllas efter sista (?) allsvenska insatsen

1 av 8

Anders Ungh gjorde sin sista bortamatch i allsvenskan (?) och hedrade själv avlidne Pontus Segerström.

Efter matchen hyllas Sveriges störste supporterprofil.

”Vi får inte ge ut våra matchtröjor, men när slutsignalen gick hade jag bara en tanke i mitt huvud. Denna hjälte är värd ett regelbrott!”, skriver BP:s Nicklas Bärkroth på Twitter.

Han har blivit en både uppskattad och bekant syn på de södra allsvenska arenorna. När Brommapojkarna spelar inom en radie av 30-35 mil från Anders Unghs hem i Ystad så missar han inte en match.

Alltid på plats – alltid lika ensam på bortaläktaren.

– Jag är van vid det. Jag går alltid in där, jag känner att jag vill stå där själv, och jag har rätt hög volym på min pipa. Det är det som är så läckert med det här laget, oavsett om man förlorar eller vinner så applåderar alla och gör vågen. Jag är ensam, men får den ändå. Det är jäkligt coolt, sa Ungh till Sportbladet i april 2013.

– Det har varit så att de inte har velat öppna bortaklacken för mig eftersom det krävde extra vakter. Men jag sa: ”Jag har inte startat något jäkla läktarvåld någon gång, jag är ensam, det är ingen fara.”

”Min son spelade med Pontus”

På måndagen stod han där igen när BP gästade Malmö FF för årets sista bortamatch och den sista i allsvenskan på obestämd tid. Nästa år kommer laget spela i superettan och allsvenskan förlorar därmed inte bara en klassisk klubb utan också en numera kanske ännu mer uppskattad supporter.

Ungh valde själv att ägna säsongens sista match åt att hedra avlidne BP-kaptenen Pontus Segerström. 33-åringen gick bort i cancer den 13 oktober och var välbekant då Ungh tränade Segerström som pojkspelare.

– Christoffer, min son, spelade med Pontus och jag var tränare för andralaget bland 81:orna, säger Ungh och fortsätter om hedrandet med matchtröjan, två ljus och en röd ros på läktaren:

– Det är min lilla hyllning. Det är vad jag kan göra mer än att skänka pengar till Cancerfonden och Pontus familj. Det har varit så jobbigt allting. Jag är helt chockad över det som hänt.

”Kommer alltid komma ihåg dig”

Efter matchen hyllas nu också Ungh av BP:s Nicklas Bärkroth.

”Anders Ungh. Idag visade du än en gång varför jag för all framtid kommer komma ihåg dig och vilken fantastisk supporter o människa du är! Vi får inte ge ut våra matchtröjor, men när slutsignalen gick hade jag bara en tanke i mitt huvud. Denna hjälte är värd ett regelbrott!”, skriver 22-åringen på Twitter.

Men den mest speciella tröjan kommer nog alltid att förbli den med nummer två på ryggen, Segerströms namn i nacken och hela lagets autografer på framsidan.

Pontus Segerströms egen signatur på en extra speciell plats.

– Där är den. Närmast hjärtat, säger Ungh.

ARTIKELN HANDLAR OM