Peking enkelt vidare i Europa League

Publicerad 2017-07-06

Sebastian Andersson blev ende målskytt i bortamatchen mot Pristina (arkivbild).

Som väntat blev det en odramatisk retur i Kosovo.

IFK Norrköping följde upp förra veckans 5–0-kross med en 1–0 seger borta mot Pristina.

”Peking” är därmed vidare till den andra kvalomgången i Europa League.

Det var ett möte som avgjordes redan för en vecka sedan. IFK Norrköping gav inte Pristina någon chans på Östgötaporten och tog ett järngrepp om dubbelmötet via en 5–0-seger.

Returen på arenan Adem Jashari i Kosovo blev betydligt jämnare – men på grund av förra veckans resultat ändå odramatisk.

Även denna gång var det ”Peking” som skulle gå segrande ur matchen. Efter en mållös första halvlek stänkte Sebastian Andersson in kvällens enda mål i den 70:e minuten.

Detta efter att ha snott åt sig bollen från en motståndare och fått en fri yta att driva in mot målet. Anfallaren gjorde inget misstag väl i straffområdet och satte bollen säkert i nät.

”Tufft spelschema”

Efter totalt 6–0 är IFK Norrköping vidare till den andra kvalomgången i Europa League.

–  Vi har ett tufft spelschema och behöver rotera i laget. Det var en okej match, vi hade lite tur som vann men det var okej, säger managern Jens Gustafsson i lokal kosovansk tv efter matchen, enligt NT.

Redan om en vecka väntar Trakai, från Litauen, som slog ut skotska St Johnstone i den första omgången.

– Det här är ett steg, nu får vi se om vi är bra nog för att ta oss vidare och vidare, säger Gustavsson.

Vidare är även AIK som tidigare under kvällen efter ett mållöst bortamöte vann mot Klaksvik med 5–0 hemma på Friends Arena.