Tihi: ”Jag har fått så jäkla mycket stöd”

Publicerad 2022-07-31

Robin Tihi fick ta emot stora mängder hat efter sitt självmål mot AIK.

På Tele2 Arena buades han ut av Hammarbysupportrarna.

– Det kändes som att jag fick mer energi, säger mittbacken.

Robin Tihi är utlånad från AIK till Värnamo. När lagen möttes förra veckan stod mittbacken först för ett självmål till 2-2 och sedan en misslyckad rensning när AIK gjorde 3-2.

Efter matchen fick han ta emot mängder med hat på sociala medier.

– Det är ju sinnessjukt. Robin Tihi är den bästa personen i den åldern som jag någonsin har träffat. Det är en fantastisk människa och en ledare för den här gruppen som alltid gör sitt yttersta, sa han på presskonferensen efter matchen, sa tränaren Kim Hellberg efter matchen.

”Fått så jäkla mycket stöd”

Tihi själv ville inte prata då, men efter 2-1-segern mot Hammarby berättade 20-åringen hur han upplevt den senaste tiden.

– Det är tufft, precis som för vilken fotbollsspelare som gör sådana stora misstag som ändrar en hel match. Det är klart att det är tungt. Men jag känner att jag har fått så jäkla mycket stöd och jag känner att grabbar, alla ledare och människor runt omkring har varit med mig så det har bara blivit bättre.

Stödet har vägt över hatet?

– Jaja, självklart. Till 100 procent. Jag har läst varenda en så det är riktigt positivt.

”Sjukt imponerad av honom”

Tihi blev utbuad av Hammarbysupportrarna på Tele2 Arena, men påverkades inte av det.

– Det kändes som att jag fick mer energi, säger han.

Efter en mållös första halvlek gav Marcus Antonsson Värnamo ledningen med kvarten kvar. Nahir Besara kvitterade för Hammarby, men efter en ny omställning kunde Antonsson göra 2-1 och ge Värnamo segern.

– Vi sa innan matchen och i halvlek att det skulle vars ett krig. Det laget som la ner mest jobb och la ner mest hjärta, och det var så det slutade. Det laget vann, säger Tihi.

Mittbacken hyllades också stort av målskytten Antonsson efter matchen.

– Jag är helt sjukt imponerad av honom, att han går in och gör det så här bra efter en sådan tuff vecka som han har haft mentalt. Det är en fantastisk fotbollsspelare med en ljus framtid och en otroligt fin människa också.