Seger för Sverige i stängda VM-genrepet

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2019-05-28

BÅSTAD. Sverige har fått en bra start på VM-genrepet och besegrade Sydkorea med 4–0.

Däremot åkte Olivia Schough på en tuff smäll.

– Hon fick en ganska brutal tackling på foten. Vi vet mer om läget imorgon, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Under tisdagen ställdes Peter Gerhardssons svenska landslag mot Sydkorea i en inofficiell landskamp på Falcon Alkoholfri arena i Falkenberg.

Matchen spelades över 3x30 minuter vilket innebar att förbundskaptenen hade möjlighet att få se hela truppen, däribland samtliga tre målvakter.

Det blev till slut seger och hållen nolla för Sverige som vann med klara 4–0. Julia Zigiotti Olme, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Magdalena Eriksson stod för målskyttet.

Fischer vilade

Mittbacken Nilla Fischer, som har dragits med en förkylning under veckan, avstod matchen. Mittbacken värmde upp, men man fattade beslut att låta henne villa.

– Nilla var med här i Falkenberg men vi tog beslutet inför matchen att inte belasta henne med matchspel, säger Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Under presskonferensen efteråt utvecklade han skadeläget.

Under matchen fick anfallaren Anna Anvegård en smäll på näsan, men plåstrades om och spelade vidare. Värre var det för ytterforwarden Olivia Schough en smäll på foten.

– Schough fick i sista sista perioden en ganska brutal tackling på foten, så hon fick liksom en smäll på skenbenet ovanför foten. Det var ingen stukning och jag har pratat med läkarna och är är inget som oroar inför fredag, säger Peter Gerhardsson.

Det ”riktiga” genrepet mot Sydkorea spelas på Gamla Ullevi på fredag. Avsparkstid är 18:45.

Om Olivia Schough kan spela då återstår att se.

– Vi vet mer imorgon, säger Gerhardsson.

När det gäller Fridolina Rolfö, som varit sliten i veckan, och Kosovare Asllani, som hade problem med vaden efter gårdagens träning så deltog de båda i matchen.