Martial stor hjälte för Manchester United

avErik Karlsson

José Mourinho bänkade forwardsstjärnan Romelu Lukaku mot Everton.

Då tackade Anthony Martial för förtroendet genom att ligga bakom 2–1-segern med fixad straff och vackert långskott.

– Jag är väldigt glad, jag är väldigt nöjd med formen just nu, säger Martial i Viasat.

Efter bara ett mål på tolv starter fick José Mourinho nog av Romelu Lukaku.

Portugisen bänkade belgaren mot hans gamla lag Everton och satsade på Marcus Rashford, Anthony Martial och Juan Mata i ett tremannaanfall med Rashford som central spets.

– Han (Lukaku) har spelat många matcher på slutet, men har inte fått till några mål. Det gör att han inte visar något självförtroende och då kan vi i bland bestämma att det bästa är att skydda spelaren från den pressen, sa Mourinho inför matchen.

Vackert 2–0-mål

Ett drag som fick önskad effekt. Framför allt trivdes Martial med uppställningen. Från sin vänsterkant gjorde han livet surt för Evertons ytterback Seamus Coleman och efter 27 minuter resulterade det i en straff när Martial gick i backen efter en dragning.

Paul Pogba trippade fram i sedvanlig stil men Jordan Pickford räddade det tamma skottet. Returen gick dock rakt ut till Pogba som placerade in 1–0.

2–0 var desto snyggare. Martial fick bollen vid straffområdesgränsen i vänsterläge och placerade in bollen i bortre med en stenhård bredsida. Med det målet har Martial nu gjort fem, flest i laget tillsammans med Pogba.

Lindelöfs kollega med usel tackling

Men det blev match igen när först Paul Pogba slog bort bollen på mittfältet och sedan Victor Nilsson Lindelöfs mittbackskollega Chris Smalling stod för en huvudlös tackling på Richarlison i eget straffområde. Gylfi Sigurdsson satte 2–1 från elva meter med 13 minuter kvar.

United höll dock undan för tre poäng och passerar därmed Everton i tabellen och går upp på åttonde plats, nio poäng bakom ledande Liverpool.

– Vi behövde vinna, vi tappade poäng senast mot Chelsea så vi behövde den här segern för att komma tillbaka till toppen i ligan, säger Pogba.

Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM