Potter om ryktena: ”Bara spekulationer”

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Graham Potter ryktas lämna Östersunds FK för Swansea.

Det oroar flera spelare i den jämtländska klubben, som har svårt att se hur tränaren ska kunna ersättas.

– För mig har tanken nästan inte funnits, men nu de senaste dagarna så har det blivit verklighet, säger Brwa Nouri.

– Lämnar han så tror jag inte att klubben hittar en ny Graham, säger Alhaji Gero.

Ryktena att Graham Potter är Championship-klubben Swanseas förstaval vad gäller ny manager har tagit fart ordentligt den senaste veckan. Enligt ansedda tidningar som The Guardian och även sajten Sky Sports kan tränaren göra sin sista match med Östersunds FK redan på lördag, då Häcken kommer på besök.

Under onsdagskvällen besegrade ÖFK nästjumbon Sirius hemma på Jämtkraft Arena och det var tydligt att Potter hellre pratade om 5–2-segern än om Swansea.

– Jag kan bara säga som tidigare: det är spekulationer. Mitt jobb var att fokusera på matchen idag, jag kan inte kontrollera vad som skrivs. Jag är bara glad att vi vann i dag, säger Graham Potter.

Är det smickrande att omnämnas kring en så stor klubb som Swansea?

– Nej, inte direkt. Det är inte vad jag är intresserad av, det är inte därför jag gör det här. Jag vill bara hjälpa laget att utvecklas, oavsett vad det skrivs i tidningarna.

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Nouri: ”Han är min ryggrad”

Det är med andra ord fortfarande oklart hur nära tränaren egentligen är att lämna Östersund. Däremot råder det ingen tvekan om att nyheten har nått fram till spelargruppen.

Lagkaptenen Brwa Nouri är tydlig med att det fortfarande bara är spekulationer men påtalar hur tråkigt det vore om det nu blir verklighet.

Hur mycket är Graham Potter Östersunds FK?

– Jadu, det är en bra fråga. Jag ska inte ljuga: för mig personligen känns Graham nästan som min ryggrad. Det finns roligare grejer att läsa om i tidningen men som du säger… Min ryggrad står jag bakom dag in och dag ut, oavsett vad han vill göra.

– Jag kan bara vara självisk och hoppas att han blir kvar för alltid, men jag är inget barn och fattar att livet går vidare. Micke Stahre brukar säga att idoler kommer och går men laget består och såna grejer så man får försöka… Ja….

Hur hade det känts att få in någon ny vid sidlinjen?

– Som sagt, man kan spekulera hur mycket som helst hur det hade blivit. För mig har tanken nästan inte funnits, men nu de senaste dagarna så har det blivit verklighet, att det skulle kunna hända. Det finns roligare saker att läsa och roligare saker som kan hända men jag skulle kunna ta ett magasin för Graham, det spelar ingen roll vad han gör. Jag är bakom honom.

”Tror inte klubben hittar en ny Graham”

Alhaji Gero, som blev målskytt i mötet med Sirius, benämner Potter som ”den bästa i Sverige” och att han har betytt oerhört mycket för honom personligen.

– Det är inget enkelt val för honom, med tanke på hans familj och så. Här är han en Gud, han har gjort saker som ingen annan tränare har lyckats med, säger Gero.

Blir svårt att ersätta honom?

– Absolut, lämnar han så tror jag inte att klubben hittar en ny Graham. De kommer hitta någon som kan göra sitt eget lag, men det är något unikt med honom. Han får oss spelare att känna oss som en familj, vi pratar, skrattar, skojar. Lämnar han så kommer han bli saknad.

Flera spelare kan försvinna

Brwa Nouri instämmer med lagkamraten. Förutom Potter har även spelare som Saman Ghoddos och Sotirios Papagiannopoulos ryktats bort den här sommaren vilket innebär att truppen kan vara rejält ommöblerad efter VM-uppehållet.

– Du får tänka om, försöka kolla på vad du har och vad du kan göra av det. Vidga sina vyer, se vad vi har i verktygslådan för det går inte att ersätta Graham, Saman eller “Sotte” om de nu skulle försvinna, säger Nouri.

Det blir som ett nytt ÖFK.

– Ja, eller… Jag är ju kvar haha.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM