Stjärnan hyllas – jättemiss av Sturridge: ”Chockade alla”

Uppdaterad 2018-09-27 | Publicerad 2018-09-26

En jättemiss, ett konstmål och en ribbträff av Daniel Sturridge.

Sedan stal Eden Hazard showen.

Belgaren vände ut och in på Liverpools försvar och skickade vidare Chelsea i ligacupen med ett drömmål.

Liverpool FC

Liverpool har gått som tåget under inledningen av Premier League.

Sex matcher – sex segrar.

På lördag väntar Chelsea i ett tungviktsmöte på Stamford Bridge, men redan på onsdagskvällen drabbade lagen samman – i ligacupen.

Då stal Daniel Sturridge, 29, showen.

I alla fall fram till matchminut 85.

”Värsta jag sett”

Strax efter paus, med ställningen 0–0, brände Liverpool-anfallaren ett jätteläge som fick hela Anfield att stöna. Han snappade upp en felpassning från Chelsea-försvaret, satte full fart mot Wilfredo Caballero i bortamålet, rundade målvakten – men sköt utanför.

En tabbe som fick tränaren Jürgen Klopp att tappa hakan.

Han är lika chockad som alla andra”, skriver Sky Sports på Twitter.

Sturridge fick dock revansch när han konstsparkade in 1–0 i 58:e – men Chelsea fick sista ordet.

Tacka Eden Hazard, 27, för det.

Först kvitterade hans lagkamrat, Emerson, till 1–1 i 79:e och sedan bjöd belgaren på ett drömmål när han körde slalom genom hemmaförsvaret (se nedan) och dundrade in 2–1 i bortre hörnet i 85:e.

– Det är bland det värsta jag har sett, säger kommentatorn Johan Arneng i Kanal 9.

Magi”, skriver BBC på Twitter.

Även Liverpool-fanskontot Empire of the Kop, som har närmare två miljoner följare, kapitulerar för belgaren.

Ett mirakelmål av Hazard. Men deppa inte ihop, den stora matchen är på lördag”, skriver kontot.

Hazard själv?

Han berättar att han bara följde order av lagkamraten N'Golo Kanté (som byttes in i andra halvlek precis som Hazard).

Kanté: ”Gör mål!”

– Jag pratade med N'Golo på bänken, och han sa att han inte ville lägga någon straff. Så han sa till mig: ”Du måste göra mål!”, säger Hazard efter matchen.

Noterbart är att Daniel Sturridge träffade ribban bara minuten före Hazards mål.

Resultatet innebär att Chelsea är vidare, medan Liverpool är utslaget.