Buffon: ”Kan uträtta stora saker”

avJohanna Frändén

Paris Saint-Germain hade blivit sänkta av stundens allvar tidigare, men kvällens insats ger Gianluigi Buffon hopp om framtiden.

– När spelarna uppskattar varandra i ett lag kan man uträtta stora saker, säger PSG:s veteranmålvakt till Sportbladet.

Liverpool hade en poängs övertag på PSG i gruppen, men Paris hade hemmaplan och en publik som sjöng från första stund.

2–1-ledningen i halvtid försvarade hemmalaget med en frenesi och karaktär som de sällan visat upp tidigare. Gianluigi Buffon hade till slut inte särskilt mycket att göra i PSG-målet och efter matchen gav han sin bild av lagets fall framåt.

– Jag tittade ofta på PSG:s matcher tidigare och det var alltid ett lag med massor av kvalité som ofta vann sina matcher på det sättet. Men när det blev fajt och allvar kapitulerade de ofta. I dag såg jag i stället ett lag som spelade på det sätt som krävdes, när vi behövde fajtas och hålla ihop gjorde vi det. Det är en fin signal, säger Buffon.

”Känner mycket hopp”

Det som från läktaren såg ut som en mental förändring bekräftades också av PSG:s italienske keeper.

– Vi spelar med inlevelse, empati och stolthet i kväll. När man har tekniska spelare som Neymar, som var monstruös i kväll, när jag ser inlevelsen som Kylian spelar med i dag, trots att han hade ont (Mbappé skadade armbågen med franska landslaget förra veckan, reds. anm.) och när jag ser hur mycket Cavani hjälper laget, då känner jag mycket hopp.

Om det här saknades tidigare men finns i laget den här säsongen kan man nästan tro att det är Buffon-effekten?

– Nej, tränaren är ju ny också och vi har tillsammans hittat en gemenskap. Detta är väldigt viktigt och fint. När man känner att ens lagkamrater uppskattar en och att det är ömsesidigt innebär det att man kommer kunna uträtta stora saker, säger Buffon till Sportbladet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM