VM-fyran Uruguay fick ”bara” 1–1 (1–1) mot ett skadedrabbat Peru.

– När du inte tar vara på chanserna blir det svårt, sa Diego Forlán.

Uruguay, med stjärnorna Diego Forlán och Luis Suárez i spetsen, skapade det mesta i grupp C-premiären av Copa America.

Men avsluten var allt som oftast för tama.

Inte rättvist

I stället drabbades laget av en kalldusch när José Guerrero kontrade in 1–0 till Peru efter 23 minuters spel. Efter en långpassning av Michael Guevara och en misslyckad offsidefälla från Uruguay-backarna kom Guerrero – till vardags i Bundesliga-klubben Hamburg – helt ensam med målvakten.

Peruanen fintade bort målvakten Néstor Mulera och rullade in bollen i tomt mål.

Vackert, värre. Men inte direkt rättvist.

Diego Forlán var med och skapade flera chanser till sina lagkamrater och fick själv ett fint frisparksläge efter 42 minuter. Men den skruvade bollen räddades av Perus målvakt  Raúl Fernández.

Domaren lade sedan till en minut i den första halvleken – och det var under det tillägget som Uruguay till slut hittade rätt.

Jämn turnering

Ett instick från mittfältaren Nicolás Lodeiro hittade fram till Luis Suárez. Liverpoolsspelaren bredsidade iskallt in kvitteringen bakom Fernández.

I den andra halvleken skapade framför allt Uruguay chanser att avgöra, men utan tillräcklig skärpa i avsluten. Forlan hade ett friläge i den 76:e minuten, men hans skott gick över ribban.

– Jag hade en chans att göra 2–1 och när du inte tar vara på chanserna blir allt mycket svårt, sa Uruguays stjärna till AP.

Matchens sista möjlighet hade dock Peru. 1–0-målskytten Guerrero fick ett kanonläge bara några meter från målet, men hans nick gick strax utanför stolpen.

– Det är en jämn turnering. Det är många bra lag med, sa Diego Forlán.

Nästa gång lagen spelar är på fredag. Då möter Uruguay Chile och Peru ställs mot Mexiko.