Zlatan bor på lyxhotell utan sin familj

Svenskens nya liv i Milano: Avstår egna lägenheten, hittat ny lunchpartner och valt startuppställningen

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic har checkat in på lyxhotellet Meliá i Milano.

I väntan på att familjen ska anlända till sommaren har 38-åringen sysselsatt sig med att hitta en ny bästis i laget, rita om tränarens taktiska karta och sparka ut lagets tidigare stjärnanfallare i jakten på sitt personliga mål.

– Jag vill fira som en Gud framför klacken.

Zlatan Ibrahimovic har inte hunnit mycket mer än att debutera för AC Milan men behöver knappast någon längre tid för att göra sig hemmastadd i sin nygamla hemstad Milano. Enligt italienska Gazzetta dello Sport bor 38-åringen dock inte i familjens gamla lägenhet, som svensken nyligen stoppade försäljningen av, utan har istället checkat in på lyxhotellet Meliá.

Detta då sambon Helena Seger samt parets två gemensamma söner fortfarande bor kvar i Los Angeles och väntas flytta till Italien först i maj.

”Är de som verkligen betyder något”

Hotellet ligger på promenadavstånd från hemmaarenan och när Sverige spelade VM-kvalplayoff mot Italien på San Siro häromåret var det på hotell Meliá som gräddan av den italienska fotbollsfamiljen samlades för en fördrink innan matchen.

1 av 3 | Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

För Ibrahimovic är det dock ett betydligt yngre lunchsällskap som gäller.

Gazzettan ägnar på onsdagen en hel artikel åt Zlatan och 20-årige Raphael Leaos nya vänskap. Tidningen beskriver hur svensken redan under debutmatchen mot Sampdoria styrde sin unge anfallspartner på planen och efter slutsignalen både tröstade och tillrättavisade portugisen.

– Jag förklarade för Rafael hur han måste röra sig och agera när bollen kommer. Allt handlar om erfarenhet, sa Zlatan efter matchen.

”Om en mästare hänger sig själv åt en ung person betyder det att han ser gnistan av potentialen som krävs för att bli en framtida mästare”, skriver Gazzettan om relationen mellan anfallarna och uppger att Zlatan snabbt också tagit Leao som sin lunchpartner på träningsanläggningen.

Efter matchen mot Sampdoria publicerade Leao i sin tur en bild på Instagram föreställande sig själv tillsammans med Zlatan och texten ”de som verkligen betyder något är de som vill hjälpa dig att vinna”.

Den 20-årige portugisen värvades till Milan för knappt 370 miljoner kronor från franska Lille i somras. Detta efter åtta mål på 24 ligamatcher under den enda säsong anfallaren hann med i Ligue 1, efter att ha anslutit till Lille från moderklubben Sporting sommaren 2018.

”Zlatan har valt Leao”

Ska vi tro Corriere della Sera kommer duons vänskap snart också synas i tränaren Stefano Piolis startuppställning. Tidningen uppger att ”Zlatan har valt Leao” och att det innebär att tidigare förstavalet i anfallet Krzysztof Piątek nu kan säljas.

Fyra lag (engelska trion West Ham, Aston Villa och Newcastle samt tyska Bayer Leverkusen) påstås ha visat intresse och enligt italienska Sky diskuterar Milan nu en affär med Aston Villa värd omkring 316 miljoner kronor.

Det skulle ytterligare öka pressen på Ibrahimovic att lyckas i Milan men tidigare skyttekungen Hernan Crespo är ändå säker på att agerandet är det rätta.

– Milan kunde inte ha valt en mer passande person än Ibrahimovic för att försöka lyfta sitt lag och ta steget upp i kvalité de ännu inte lyckats med. Om ”Ibra” bara är frisk kan han göra ett avtryck och det visade han redan under inhoppet mot Sampdoria. Han kommer vara avgörande med sin karaktär i Piolis trupp, säger argentinaren till Gazzettan.

Zlatan satte själv ord på sin personliga målsättning efter inhoppet i den mållösa matchen mot Sampdoria.

– Jag ville gå ut på planen, göra ett mål och sedan fira som en gud framför klacken.

Nästa chans kommer på lördag borta mot Cagliari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM