Förre fotbollsstjärnan dementerade sin död

avAnton Johansson

Publicerad:
Foto: TT
Adriano

Enligt spanska AS cirkulerade ett rykte kring att den förre fotbollsstjärnan Adriano hade dött i en ”favela” i Rio de Janeiro.

Ett rykte Adriano bemötte på sociala medier.

”Jag lever och är hemma”, skriver 38-åringen på Instagram.

För 15 år sedan var Adriano en av världens bästa anfallare. Brasilianaren firade stora framgångar i italienska Inter och gjorde flera säsonger tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Efter karriären har den nyligen fyllda 38-åringen flyttat hem till Rio de Janeiro. Det var i Complexo do Alemão, ett av de mer våldsamma områdena i den brasilianska staden, som den förre fotbollsstjärnan ryktades ha dött, enligt AS.

Men Adriano var själv snabb på sitt Instagramkonto med att publicera bilder på sig själv, leende och med bildtexten ”Jag lever och är hemma”.

Tampades med alkoholmissbruk

Adriano har tidigare berättat om sina problem vid sidan av planen. Han har under karriären tampats med ett alkoholmissbruk och 2009 bröts kontraktet med Inter.

– Jag kunde inte sluta dricka och i slutändan tvingades jag bort från Inter. Jag visste inte hur jag skulle dölja det, jag kom full på morgonen till träningen. Jag dök alltid upp, oavsett om jag var dyngrak. Sedan fick Inter hitta på en historia för media att jag hade muskelproblem, i en intervju med brasilianska R7.

Adrianos karriär var som bäst i Inter och Parma och totalt gjorde anfallaren 77 mål på 180 Serie A-matcher. För Brasiliens landslag blev det 27 mål på 48 matcher.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM