Seriepremiär mellan Linköping och Växjö.

Då visade flera LFC-forwards VM-form.

Mimmi Larsson stod för två av målen i 5–0-segern.

I mitten av maj tas landslagtruppen till VM i Frankrike ut. Den damallsvenska seriestarten har nog redan gett förbundskapten Peter Gerhardsson en del huvudbry.

Linköping tog nämligen en säker 5–0-seger hemma mot Växjö. De två inledande målen gjordes av spelare som konkurrerar om de öppna platserna på forwardssidan: Mimmi Larsson och Lina Hurtig.

Tidigt målvaktsbyte

Redan efter en kvart tvingades Växjö byta målvakt. Erin McLeod klev av och ersattes av 18-årige Moa Edrud. Kort innan hade Mimmi Larsson fått in 1–0 efter en stökig hörna.

Lina Hurtig utökade kort innan paus efter inspel från återvändaren Stina Blackstenius.

I den andra halvleken stod Kosovare Asllani för en fin prestation när hon drog in 3–0. Därefter drog Frida Leonardsen Maanum in fyran innan Mimmi Larsson fastställde slutresultatet med sitt andra mål för kvällen.