Nytt personbästa av David Nilsson – fyra genom tiderna

Publicerad 2019-09-29

David Nilsson gjorde sitt livs lopp när han sprang i mål som 15:e man på tiden 2.11,50 i Berlin maraton.

Tiden är den bästa en svensk har gjort på 29 år i ett maratonlopp.

Den svenska löparen David Nilsson tackade nej till VM som just nu pågår i Doha, Qatar, för att satsa helt mot OS i Tokyo nästa år.

– Jag är inte sugen på att göra ett dåligt mästerskapslopp till, träna upp mig i varmt väder för att springa in på en 2.17–tid i VM, sa Nilsson, enligt Ölandsbladet.

Fyra genom tiderna

Och uppladdningen inför OS går bra.

Under söndagen stod 32-åringen för en jätteprestation i Berlin maraton när han korsade mållinjen, som 15:e man, på tiden 2.11,50.

Det innebär ett nytt personligt rekord för Nilsson och den fjärde bästa tiden någonsin i Sverige. Dessutom är det det snabbaste maratonloppet en svensk har sprungit på 29 år. Nilsson var 1,12 minuter från Kjell-Erik Ståhls 36 år gamla svenska rekord, enligt Friidrottsförbundet.

Vann gjorde Kenenisa Bekele med tiden 2.01,41, två sekunder från ett nytt världsrekord. På damsidan vann Ashete Bekere på 2.20,14.