Inför ödesmatchen: ”Är något vi tar på största allvar”

avMalin Wahlberg

Efter 2–1-förlusten senast har AIK kniven mot strupen inför returen mot Ararat-Armenia.

Men AIK trivs med pressen.

– Det är paradoxalt nog det man håller på för, säger Rikard Norling.

AIK har några stormiga dagar bakom sig. Först åkte laget på en tung förlust i den första Champions League-kvalmatchen mot Ararat-Armenien – sedan följde några dagar med turer kring Daniel Sundgren. 

När Rikard Norling, på en presskonferens inför returen mot Ararat, får frågan om hur truppen hanterat situationen tar tränaren en lång konstpaus innan han svarar. 

– Vi får ju försöka hantera de situationer som dyker upp och de tycker jag spelarna har gjort, säger han.

”Tröttar aldrig på det”

AIK fick 1-0 emot sig redan efter tre minuter i det första mötet mot Ararat-Armenia och tio minuter senare blev Robert Lundström utvisad. Nu hoppas AIK kunna vända på steken på hemmaplan och undvika ett fiaskokval. 

– Jag tror att vi alla känner att det är en viktig match, det är inga som helst tvivel kring det. Det är bara små nyanser mot hur det är normalt. Gör vi inte tillräckligt med resultat och prestationer i allsvenskan kommer det bli samma konsekvenser som det här, bara att det kanske blir ytterligare upp eftersom förväntningarna är så stora, säger Rikard Norling som dock trivs med pressen. 

– Det är delvis tjusningen. Har man hållit på med det här ett tag är det paradoxalt nog det man håller på för. Att få känna de här kickarna i att gå ut och vinna, med allt vad det innebär på förhand och när man väl gör det är känslan så oerhört stark. Man tröttnar liksom aldrig på det.

”Vill visa våra fans”

Henok Goitom är revanschsugen efter förlusten senast.  

– Vi spelar inte Champions League varje år så när man väl har chansen vill man ta den chansen. Det här är något vi tar på största allvar, säger han och fortsätter: 

– Hade första mötet varit i allsvenskan och man ligger under med 1-0 så måste man gå för något. Nu kunde vi se att det är halvtid i och med att det är två matcher. Det är lite damage control i första matchen och vi är ivriga att visa våra fans, ledarstaben och också oss själva att vi kan ta det här en nivå till.