Viktiga tre poäng för Sirius i streckstriden

Publicerad 2019-10-05

Sirius Philip Haglund jublar med Christer Gustafsson som just gjort 1–0 mot Helsingborg.

Sirius behövde en hemmaseger för att komma upp på fastare mark i bottenstriden.

Och tog den mot Helsingborg (2–1) med hjälp av lite tur och en skicklig fräckis.

Det har gått tungt överlag för Sirius i år och Uppsalalaget har även haft svårt att få med sig segrar hemma på det pågående bygget Nya Studenternas IP.

Men när Helsingborg, med blott en bortaseger så här långt, kom på besök kunde Sirius ta sin fjärde hemmaseger på 14 försök och få med sig tre minst sagt nödvändiga poäng för att hålla sig i överkant av den heta streckstriden som är ett riktigt getingbo.

En av två segerhjältar nu: mittfältaren Christer Gustafsson som har spelat en avgörande roll i de två senaste hemmasegrarna.

Han gjorde det första av två mål när Sirius hemmaslog Falkenberg med 2–0 den 13 september och inledde målskyttet även i lördagens 2–1-seger då han med kraft drog en frispark, via en touch på Helsingborgs mur och in förbi Anders Lindegaard strax före halvtidsvilan.

Slarvig hands

Frisparken kom till på grund av en slarvig Helsingborgshands precis utanför straffområdet.

– Kanske inte det snyggaste mål jag har gjort men den tog på handen för dem. Vi hade en sådan emot oss (1–2 i förlusten) mot Sundsvall senast. Nu fick vi med oss en. Det viktiga nu är att hålla nollan i dag, sade målskytten Christer Gustafsson inför andra halvlek.

Nu höll inte Siriusmålvakten Lukas Jonsson nollan, men en seger fick hans lag med sig

Saeids fräckis

Sirius behöll greppet i början av andra då Mohammed Saeids ökade på till 2–0  med en fräckis i 60:e minuten.

Helsingborgsbacken Anders Randrup skulle då spela tillbaka bollen till sin egen målvakt men missade helt att han hade Saeid flåsandes i nacken.

Siriusmittfältaren stack fram ett ben, bröt tillbakapassningen, snodde med sig bollen och sköt.

Landerup räddade första skottet men lämnade retur tillbaka till Saeid som krutade bollen längs med mållinjen och in via bortre stolpen.

Att sedan Alhaji Gero nickade in en reducering i 89:e minuten räckte inte för gästerna.

Sirius vann och har nu satt sig i ett läge där man har det mesta i egna händer inför de tre avslutande omgångarna där Uppsalalaget möter Östersund borta, Eskilstuna borta och slutligen Kalmar hemma.