Tyska tonåringarna: ”Vi kommer skriva vår egen historia”

avFrida Fagerlund

RENNES. Sverige vill skrämma bort spöket en gång för alla.

Något som Tyskland knappast räds inför VM-kvartsfinalen.

– Vi vet att de pratar mycket om att det är dags nu. Men vi bryr oss inte om det som har varit, säger 18-årige Klara Bühl.

Med svenska ögon sett är facit mot Tyskland ingen trevlig läsning. På de tio senaste mötena har tyskarna vunnit nio, och en har slutat oavgjort. 

Trots det har Sverige god tro på att de kan gå segrande ur lördagens VM-kvartsfinal. Det som talar för en eventuell skräll är generationsväxlingen som pågår i det tyska laget. 

– Det är dags att ändra historien. Vi är trötta på att höra om det här jäkla Tysklandsspöket så det är dags nu, säger Magdalena Eriksson.

”Skriva vår egen historia”

Föga förvånande håller inte Tyskland med om det.

– Vi känner till historien men vi bryr oss inte om den, varje match är ny. Vi måste skriva vår egen historia, säger 19-årige Giulia Gwinn som blev matchvinnare i premiären mot Kina.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Giulia Gwinn.

Lagkamraten, 18-årige Klara Bühl, är medveten om att Sverige ”tycker det är dags”.

– Men vi kan bara upprepa, vi bryr oss inte om det som har varit, det är framtiden som gäller något, säger hon och tillägger att de inte ägnar någon tid åt att se vad som skrivs i svensk media.

– Vi bryr oss inte om det.

”Rutinen inget som oroar oss”

De två tonåringarna är betydligt yngre än svenska spelare som Caroline Seger och Nilla Fischer.

– Men rutinen i Sverige är inget som oroar oss. Ja, vi är ett väldigt ungt lag men under de här första matcherna har vi verkligen svetsats samman, säger Klara Bühl.

När nationerna möttes på Friends arena i april blev det 2–1 till Tyskland. Giulia Gwinn tror dock inte att matchbilden kommer bli densamma.

– Båda lagen har jobbat hårt sen dess, bland annat på att utveckla passningsspelet. Det kommer bli en helt annan typ av match, säger Gwinn.

Kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland har avspark 18:30 på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM