Hakimi hjälte när Dortmund vände

Publicerad 2019-11-05

Underläge 0–2 i paus hemma mot Inter och på väg att tappa slutspelshoppet.

Då vände Dortmund till 3–2 efter två mål av ytterbacken Achraf Hakimi.

Både Inter och Dortmund stod på fyra poäng inför kvällens sexpoängsmatch. Allt på spel efter Barcelona bara fått 0–0 mot Slavia Prag fanns till och med gruppsegern med i kalkylen.

Det såg länge ut som det var Inter som skulle ta chansen. Efter fem minuter klev Lautaro Martinez in från höger och dundrade in 1–0 i nättaket. 2–0 från gästerna var ett riktigt mönsteranfall där Antonio Candreva spelade snett inåt bakåt till Matias Vecino som iskallt placerade bollen.

Men Dortmund kom tillbaka i andra halvlek. Framför allt tack vare marockanske ytterbacken Achraf Hakimi. Han gjorde båda målen borta Slavia Prag tidigare i gruppspelet och i dag var det dags för en ny dubbel.

1–2 i 51:a minuten var ett måltjuvsmål där han dök upp i straffområdet och halvträffade in bollen. Julian Brandt kvitterade till 2–2 innan Hakimi djupledssprang in från höger och tryckte in 3–2.

– Det här betydde så mycket på så många sätt, jag tror Lucien Favre skickade ut laget i andra halvlek med sitt eget jobb på spel, säger Erik Niva om Dortmunds ifrågasatta tränare.