Lukaku: ”Slutar i landslaget efter EM”

avPelle Strandman

Foto: TT

Han är Belgiens främste målskytt någonsin.

Men snart är det färdigspelat i landslaget för Romelu Lukaku.

– Efter EM så tror jag att jag slutar, säger den 25-årige anfallaren till Business Insider.

Sommarens VM slutade med en bronsmedalj för Belgien.

Därmed blev världsmästerskapet nationens mest framgångsrika någonsin – och sannolikt Romelu Lukakus sista.

Manchester United-anfallaren låter nu meddela att han troligtvis kommer sluta i landslaget efter EM 2020 trots att han bara är 25 år gammal.

– Efter EM så tror jag att jag slutar, säger han till Business Insider utan att ge någon djupare förklaring till vad som ligger bakom hans beslut.

Trots sin förhållandevis ringa ålder har han redan gjort 40 mål på 75 matcher och är därmed Belgiens främste målskytt någonsin.

”Det tar bort hungern”

Lukaku tror starkt på Belgiens kommande generationer men varnar samtidigt för att nationens blivande stjärnor kommer vara mindre motiverade på grund av de ekonomiskt lukrativa erbjudanden som väntar.

– Inom fotbollen så är det mycket pengar vid en ung ålder nu för tiden. Pengar som du förut bara kunde tjäna som proffs kan du tjäna redan vid 12–13 års ålder. Det tar bort hungern från dig ,säger han och tillägger:

– Jag är inte ens på toppen av min karriär än. Så jag ser fortfarande på dem (landets unga lovande anfallare) som bra konkurrenter som försöker ta min plats – och jag vill inte ge den till dem. Så två år till ungefär, sen kan de få den.

Själv hade Lukaku en tuff uppväxt i Antwerpen präglad av fattigdom, något han talade öppet om i The Players Tribune tidigare i sommar.