Klar seger för Chelsea – vidare i FA-cupen

Publicerad 2018-02-16

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se.

Chelsea hade inga problem med att besegra Hull under fredagskvällen, och tog sig via segern vidare till FA-cupens kvartsfinal.

Detta tack vare brassen Willian som storspelade, samt nyförvärvet Olivier Giroud som gjorde första målet för nya klubben.

Chelsea tog i måndags en bekväm 3–0-seger hemma i ligamötet mot West Bromwich, men befinner sig fortsatt utanför topp tre i Premier League då man i skrivande stund ligger på en fjärdeplats i tabellen.

Innan matchen mot West Brom hade laget åkt på två raka storförluster: 4–1 borta mot Watford och 3–0 hemma (!) mot Bournemouth, vilket resulterade i att tränaren Antonio Conte – som redan spås lämna klubben efter säsongen – åkte på rejält med kritik.

Men i FA-cupen däremot hade laget inga större bekymmer under fredagskvällen.

Åttondelsfinalen mot Championship-laget Hull City blev till slut en väldigt ensidig historia då London-klubben vann med klara 4–0.

Inledde målskyttet i andra minuten

Willian öppnade målskyttet redan i den andra minuten efter att nyförvärvet Olivier Giroud snott åt sig bollen på offensiv planhalva, spelat vidare till brassen som därefter avslutat vackert med vänstern i det bortre hörnet.

Otagbart för Hull-keepern David Marshall.

När runt halvtimmen var spelad gick sedan Chelsea från en 1–0-ledning till en 3–0-ledning inom loppet av fem minuter. Pedro gjorde först 2–0, innan Willian stod för sitt andra mål i matchen.

Första målet i nya klubben

Olivier Giroud, som värvades från London-rivalen Arsenal under januarifönstret, fick därefter knoppa in första målet för sin nya klubb strax före pausvilan – på äkta Giroud-manér i straffområdet – och där och då kändes det hela avgjort.

Hull skulle dock få sin chans att komma tillbaka i matchen tidigt i andra halvlek, när laget från Championship tilldelades en straff. David Meylers avslut lämnade dock en del i övrigt att önska, där Willy Caballero räddade både första skottet och returen.

En del chanser fortlöpte sedan åt båda hållen, men Chelsea spelade mest av matchen i den andra halvleken och slösade inte på krafterna i onödan inför nästa veckas tuffa drabbning hemma mot Barcelona i första åttondelsfinalen i Champions League.

Matchen slutade också 4–0, där Willian var närmst att utöka ytterligare – men stolproten stod i vägen för brassens hattrick.

Värt att nämna är även att 17-årige Callum Hudson-Odoi, född 2000, fick 45 minuter i benen för sitt Chelsea när han bytte av Pedro i halvtid.

I kvällens andra FA-cupåttondel vann Leicester City med 1–0 över Championship-laget Sheffield United, efter mål av Jamie Vardy i mitten av andra halvlek. Leicester är därmed klara för kvartsfinal i cupspelet.