Real-stjärnan efter kritiken: ”Ni vill skada det här laget”

avDaniel Sörensen

Foto: Paul White / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Marcelo slår tillbaka mot Real Madrids kritiker.

Real Madrids säsongsinledning har inte varit den bästa.

Efter gårdagens vinst mot Viktoria Plzeň slår backen Marcelo tillbaka mot klubbens belackare – framför allt får sig alla journalister en känga.

– De försöker skada oss. Kanske är de avundsjuka för att de inte kan spela fotboll själva, säger han enligt Marca.

Bara 14 poäng på nio omgångar i La Liga och förlust i den senaste gruppspelsmatchen i Champions League (0–1 mot CSKA Moskva).

Men mot tjeckiska Viktoria Plzeň lyckades Real Madrid åtminstone få med sig tre poäng, även om det bara var med uddamålet.

Laget är i gungning och mest kritik har tränaren Julen Lopetegui fått. Det har ryktats om att han ska få kicken redan tre månader efter att han först anställdes.

– Sparkar ni honom får ni sparka oss alla. Han gjorde ett fantastiskt jobb med Spanien (förbundskapten) och gör samma sak här, men resultaten går inte vår väg. Det är bara två månader in på säsongen, vi måste låta honom göra sitt jobb, sa mittfältaren Isco och visade sitt stöd.

”Kanske är de avundsjuka”

Efter gårdagens 2–1-seger i Champions League uttalade sig en av målskyttarna, den brasilianske vänsterbacken Marcelo, om läget i laget.

– Det är svårt när man inte vinner, men ni pratar om en ”kris” som att ni vill skada det här laget, säger han enligt Marca.

– Alla journalister försöker skada oss. Kanske är de avundsjuka för att de inte kan spela fotboll själva.

Han passade även på att visa sitt stöd för Lopetegui.

– Enligt mig gör han ett mycket bra jobb, säger han.