Berg har missat flest chanser i VM

Publicerad 2018-07-07

SAMARA/STOCKHOLM. Marcus Berg har missat flest avslut av alla spelare i VM och lämnar turneringen mållös.

Mot England fick 31-åringen flera gyllene lägen – men stoppades av en storspelande Jordan Pickford.

– Stolt över det jag har gjort och vad laget gjort. Jag vet vad jag har gjort, säger Berg till Sportbladet.

Sverige hade en bolltouch i offensivt straffområde under de första 45 minuterna mot England. Det var bara Marcus Berg som rörde bollen nära det engelska målet.

Det svenska landslaget hade stora problem med England. För ”Three Lions” gick det enligt planen.

Återigen mål på hörna

England hade gjort sex av sina nio mål vid fasta situationer. Vid lagets första hörna nickade Harry Maguire in bollen bakom målvakten Robin Olsen.

Trots en svag första halvlek fick Berg en bra chans att kvittera tidigt i andra halvlek. Men målvakten Jordan Pickford, som gjorde en stark insats, stod för en grym räddning.

Några minuter senare utökade England till 2–0 efter ett nickmål från nära håll från Dele Allis panna.

Sverige lyckades dock skrapa fram några chanser att reducera i matchen.

Missade 15 avslut

Berg serverade Claesson mitt i straffområdet och yttermittfältaren tryckte iväg ett skott med högerfoten, men fick se Pickford rädda bollen. I den 72:e minuten fick Berg ett nytt läge efter att inhopparen John Guidetti spelat fram honom, men den gången tippade Pickford bollen till hörna.

Inför kvartsfinalerna hade Berg haft flest avslut mot mål, 13 stycken. Det blev två nya missar mot England, till slut landade han på 15 skott. Men anfallaren lyckades inte spräcka nollan i Ryssland, han lämnar VM mållös.

– Det känns som att det har varit lite så i det här VM:et för min del, lite stolpe ut, säger Marcus Berg i SVT:s sändning.

På presskonferensen efter matchen berömde förbundskapten Janne Andersson Bergs insats mot England och i VM i stort.

– Nicken i dag är det högsta klass på. Men det är högsta klass på målvaktsräddningen också. Klassavslut sedan också, men en bra räddning till. Som helhet tycker jag att Marcus har varit på plats i den här turneringen. Sedan vill både han och jag att det ska bli mål också.