Ny förlust för Erik Hamréns Island

Publicerad 2018-11-15

I 65 minuter höll Island emot.

Men när Belgiens superstjärna Eden Hazard viftade med trollspöet kunde Erik Hamrén räkna hem fjärde raka förlusten i Nations League.

Total målskillnad: 1–13.

Belgien och Schweiz hemma och borta var så klar en tuff start för Erik Hamrén att ta sig an som ny förbundskapten för Island.

Men frågan är om islänningarna räknat med att det skulle bli riktigt så här svettigt i Nations League.

Schweiz började med att köra över Island med 6–0 och sedan gjorde Belgien 3–0 på isländskt mark. Tredje förlusten var 2–1 mot Schweiz och i dag var det alltså dags igen.

Borta mot Belgien hade Hamrén ställt upp ett försvarsinriktat lag som inledningsvis gjorde det mest rätt i defensiven. Belgien hade nästan all boll (80/20 efter 30 minuter) men skapade bara ett fåtal lägen.

Flyttas ner

Det krävdes att planens största stjärna Eden Hazard såg en passning som ingen annan gjorde för att låsa upp matchen. En fenomenal djupledsboll hittade till Thomas Meunier som i sin tur kunde spela fram Michy Batshuayi till ett öppet mål för 1–0 i 65:e minuten.

Batshuayi gjorde även 2–0 från nära håll i 81:a minuten när Hannes Halldorsson släppte en billig retur rakt ut.

Därmed är Nations League över för Island som flyttas ner en division efter fyra raka förluster och −12 i målskillnad. Schweiz och Belgien gör om gruppsegern i en helt avgörande gruppfinal på söndag.

Kvällens stormatch i Nations League var annars Kroatien hemma mot Spanien där hemmalaget var piskade att vinna för att ha en chans att vinna gruppen. Två gånger tog Kroatien ledningen och två gånger kvitterade Spanien. Men i matchens sista minut klev vänsterbacken Tin Jedvaj fram och avgjorde matchen med sitt andra mål för kvällen.