Sparta Prags bud på Norrköpingsstjärnan: 10 miljoner kronor

Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Moberg Karlsson.

avMichael Wagner

FOTBOLL

IFK Norrköpings David Moberg Karlsson, 24, är nära en övergång till Sparta Prag, erfar Sportbladet.

Den tjeckiska storklubben har lagt ett bud på cirka 10 miljoner kronor för anfallsstjärnan.

– Det finns intressenter. Som är väldigt intresserade, säger Moberg Karlsson till Norrköpings Tidningar.

Redan inför den avslutande omgången av allsvenskan berättade David Moberg Karlsson i en intervju med Sportbladet om att årets framgångar för honom gett ringar på vattnet i fotbollsvärlden.

– Jag vet att det finns mycket intresse. Jag tycker själv att jag har gjort en väldigt bra säsong i år och då skulle det vara märkligt om det inte fanns intresserade klubbar, sa DMK.

Läge att sälja?

Anfallaren som svarat för tio mål och två målgörande passningar i årets allsvenska har bara ett år kvar på kontraktet med silverlaget IFK Norrköping och inga djupa diskussioner om att förlänga avtalet har förts.

– Vill IFK Norrköping få bra betalt för mig så är det dags att sälja mig med ett år kvar. Jag är inte spelaren som vill gå som Bosman. Men Norrköping kan också säga att det är viktigare för dem att jag är kvar ett år ytterligare än att de ska få pengar, sa Moberg Karlsson.

Nu har intresset blivit konkret.

Enligt uppgifter från Tjeckien som Sportbladet tagit del av så har storlaget Sparta Prag lagt ett bud på cirka 10 miljoner kronor för anfallaren till IFK Norrköping.

Till Norrköpings Tidningar sa Moberg Karlsson tidigare under måndagen:

– Det finns intressenter. Som är väldigt intresserade.

NT: Konkreta?

– Ja. Det finns konkret. Om det är något som känns väldigt bra för mig så vill jag gärna ta nästa steg.

Vill känna att han får speltid

Tidningen pekade också ut Sparta Prag som en av de konkret intresserade klubbarna.

– Jag orkar inte kommentera enskilda klubbar, det blir fel om det inte händer saker. Om man ändå blir kvar, då blir det lite löjligt.

Moberg Karlsson sa också:

– Om det blir ett klubbyte kommer det inte vara baserat bara på de största ligorna eller var det är mest pengar. Utan jag kommer göra ett val där jag förhoppningsvis får spela. Sedan vet man inte om det funkar ändå, men jag kommer göra mer research än när jag var yngre.

Sparta Prag, som vunnit den tjeckiska ligan två gånger under de senaste tio åren och slutat tvåa fem gånger under samma period, är landets mest framgångsrika fotbollsklubb och spelar återkommande i Europaspelet.

Sportbladet har sökt IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt och manager Jens Gustafsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM