Richarlisons debutshow räckte inte - Wolves fick med sig en poäng i premiären

Publicerad 2018-08-11

Värvad för nytt klubbrekord och succé direkt.

Men Richarlisons två debutmål räckte inte hela vägen.

2–2 blev resultatet när nykomlingen Wolverhampton fick med sig en poäng mot Everton.

Fyrverkeri, eld ur kanoner och viftande vimplar.

Det var vad som välkomnade Wolverhampton tillbaka till Premier League hemma på Molineux Ground.

Efter att ha åkt ur Premier League 2012, och därefter ha varit hela vägen nere i League One och vänt, gjorde storsatsande Wolves sin Premier League-premiär hemma mot Everton. En match som slutade oavgjort 2–2 och en skön poäng för Wolves i premiären.

Men till att börja med var det Evertons dyraste värvning någonsin - Richarlison - som stal showen.

Det var nämligen den 21-årige brassen som öppnade målskyttet i den 17:e minuten. På en frispark av Leighton Baines från vänsterkanten landade bollen vid 500-miljonermannens fötter där han vaksamt tryckte in 1–0 i sin debut.

Men Richarlisons målskytte var inte över där.

Mål och assist av Neves

Efter att Evertons mittback Phil Jagielka blivit utvisad i slutet av den första halvleken, orsakat en frispark som Rúben Neves vackert tog tillvara på, var det nämligen Richarlison som klev fram igen.

I den 67:e minuten blev yttern framspelad av Cenk Tosun på vänsterkanten och drev in mot straffområdet. Ur en snäv vinkel från den vänstra kanten av straffområdet placerade Richarlison till slut in sitt andra mål i debuten, ner i det bortre hörnet.

Därmed såg Richarlison ut att bli hjälte, men det räckte inte hela vägen för Everton.

Med en man mer lyckades Wolves till slut kvittera, i den 80:e minuten, då nyförvärvet Raúl Jiménez nickade in ett inlägg från Rúben Neves i mål.

På så sätt blev Neves poängräddare för Wolves med ett mål och en assist i premiären.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.