Napoli vände och vann i premiären mot Lazio

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2018-08-18

Premiär i Serie A för Napoli à la Ancelotti.

Då gick fjolårstvåan segrande ur striden efter att de vänt 1–0 till 1–2 i stormötet mot Lazio.

Söndag 22.15: Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se!

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Tvåa förra säsongen, men inför Serie A 2017/18 har flera frågetecken höjts kring Napoli.

Under sommaren har framför allt hyllade tränaren Maurizio Sarri fått lämna och tagit med sig Jorginho till Chelsea. I stället har Carlo Ancelotti tagit över laget, men bland annat förlorat med 5–0 mot Liverpool under försäsongen.

Men i säsongspremiären mot Lazio lyckades Napoli ta med sig en trea direkt, även om det till en början såg ut att bli tufft.

I den 25:e minuten gjorde nämligen Ciro Immobile mål. På en lång boll från inköpte mittbacken Francesco Acerbi stack fjolårets delade skyttekung i väg i djupet. Omringad av tre Napoli-backar klackade han sig ändå förbi hela högen och tryckte in 1–0 för Lazio.

Avgjorde med skott upp i krysset

Efter målet blev Napoli tvungna att växla upp, och lyckades även med det. Kort efter Immobiles mål gjorde Arkadiusz Milik mål, dock bortdömt för gruff innan avslutet, och Piotr Zieliński prickade även ribban.

Till slut fick Milik ändå kvittera efter ett fint inlägg av Lorenzo Insigne och framspelning till Milik av José Callejón.

Det avgörande målet fick sedan Insigne göra. Efter en knapp timme spelad blev han framklackad av Allan och fick ett fritt avslutsläge inne i straffområdet.

Därifrån dunkade Insigne vackert bollen upp i krysset och gav Napoli segern med 2–1.

– Bristen på intensitet oroade mig lite i de första minuterna, både i offensiven och i defensiven, sa Ancelotti till DAZN efter matchen enligt FootballItalia.

– Vi ville pressa dem, men var för långsamma och tröga. Deras mål väckte oss. Efter det höjde vi tempot och förtjänade segern till slut.