Talangen frälste Roma med två mål

Publicerad 2019-02-12

Romatalangen Nicolo Zaniolo ledde italienarna till seger i första åttondelsfinalen mot Porto.

Två gånger slog 19-åringen till – på sex minuter.

– Han har en otrolig fysik som teknik så det är uppenbart att han kommer bli en stor mästare, säger Romas lagkapten Daniele De Rossi enligt Football-Italia.

Det var en sömnig match på Stadio Olimpico i Rom under kvällen Champions League-åttondel. Först efter dryga 65 minuter hettade det till i matchen. Det var dock på sidan av planen.

Portos tränare Sérgio Conceição blev väldigt upprörd och hamnade i en hetsig diskussion med Romas dito Eusebio Di Francesco. Bråket uppstod när italienarna tilläts starta spelet trots en skada på en Portospelare. Även Romaförsvararen Konstantinos Manolas deltog i den hetsiga diskussionen.

Två mål på sex minuter

Kort därpå, i den 70:e matchminuten, slog 19-årige Nicolo Zaniolo till för italienarna. Anfallaren Edin Dzeko plockade ned ett inlägg och spelade sedan vidare bollen till Zaniolo, som sköt mellan benen på en Portospelare och in i den bortre burgaveln.

Sex minuter senare sköt Edin Dzeko ett skott i stolpen som studsade ut rätt på fötterna på Nicolo Zaniolo, som inte gjorde något misstag och la in bollen i öppet mål.

– Det här är en otrolig kväll, jag finner inga ord och jag kunde aldrig ha förväntat mig detta, säger 19-åringen efter sina två första Champions League-mål enligt Football-Italia.

Zaniolo är även den yngsta italienska spelaren att göra två mål i en Champions League- eller Europa League-match.

– Vi har en spelare med enorm talang och vi är väldigt glada att ha honom här, säger Romas tränare Eusebio Di Francesco enligt Football-Italia.

Porto reducerade omgående, men orkade inte hela vägen och matchen slutade 2–1 till Roma.