Seger missar VM-kvalmötet

avFrida Fagerlund, Henrik Lundgren

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Caroline Seger, 33, är en av landslagets absolut viktigaste spelare.

Nu står det klart att lagkaptenen missar VM-kvalmötet med Kroatien på torsdag. En bristning i vaden sätter stopp.

– Målsättningen är att jag ska kunna vara med mot Ukraina nästa vecka, säger hon.

Piteås Julia Karlenäs kallades nyligen in av förbundskaptenen Peter Gerhardsson inför VM-kvalmötena med Kroatien och Ukraina.

Anledningen var att vissa mittfältare i truppen “drogs med skavanker”. Nu står det klart att lagkaptenen Caroline Seger missar matchen mot Kroatien.

– Caroline har en liten bristning i vaden med pågående rehabilitering. Hon kommer inte vara spelklar till matchen på torsdag, säger landslagsläkaren Mats Börjesson till SvFF:s hemsida.

Kan missa båda mötena

Huruvida Seger även missar bortamötet med Ukraina är i nuläget oklart. Hon deltog inte alls i spelövningarna när landslaget i dag samlades och tränade på Kamratgården i Göteborg, men kunde ändå jogga utan problem uppe i skogen.

– Chanserna till spel mot Ukraina är ändå goda. Det går framåt, det känns mycket bättre i dag än vad det gjorde för en vecka sen. Så bara det fortsätter så här så är jag väldigt positivt inställd, säger Seger.

Hade du kunnat spela på torsdag om det varit VM-final?

– Svårt att säga, för hade det varit en VM-final så hade jag nog gjort ganska mycket för att kunna vara med. Haha, det är en svår fråga, men jag hade nog försökt i alla fall.

Inte heller Kosovare Asllani eller Hanna Folkesson var med resten av laget under dagens träning. Men där är det mer positiva besked.

– Asllani fick en smäll på foten i fredags, men jag pratade precis med henne nu och det kändes bra. Så hon kan vara i träning i morgon. Ska inte vara någon större fara, och samma sak med Folkesson, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Sverige leder just nu grupp fyra, tre poäng före Danmark.