Seger skadad – då kan hon få chansen igen: ”Är redo”

avFrida Fagerlund

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hanna Folkesson vikarierade för Caroline Seger mot Kroatien.

Nu kan Rosengårds mittfältare få axla ansvaret även i mötet med Ukraina.

– Vi tränar på det sättet, att man ska känna sig redo när man väl får chansen, säger Folkesson.

Sverige besegrade ett extremt defensivt Kroatien med 4–0 tidigare i veckan. Vinsten innebär att det svenska landslaget fortsatt toppar VM-kvalgruppen, tre poäng före Danmark som vann sin match mot Ukraina med 5–1.

Lagkaptenen Caroline Seger dras med en hälskada och spelade inte torsdagens möte. Under lördagen meddelade SvFF att mittfältaren även missar matchen i Lviv, vilket innebär att Hanna Folkesson kan få en ny chans i startelvan.

– Tråkigt för Seger att hon är skadad, vi behöver verkligen henne, både här i landslaget och i Rosengård, säger Folkesson.

– Men det öppnar upp för andra spelare och det känns som att vi är några stycken som konkurrerar om den platsen. Så vi får se.

Gerhardsson: ”Räknar med alla andra”

Men du är redo om du får chansen?

– Absolut, det tycker jag att vi är allihop. Vi tränar på det sättet också, att man ska känna sig redo när man väl får chansen.

Även Nilla Fischer, Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani fick lite krämpor i samband med Kroatien-matchen. Under söndagen var dock samtliga i träning och det ska inte vara någon fara med någon av dem.

– Vi räknar med alla förutom Seger, att de ska kunna vara tillgängliga, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Matchen mot Ukraina spelas under tisdagskvällen.