Manchester United vann mot Chelsea – tog tillbaka andraplatsen

Uppdaterad 2018-02-26 | Publicerad 2018-02-25

Manchester United vann med 2–1 mot Chelsea och tog tillbaka andraplatsen från Liverpool.

För första gången den här säsongen gjorde Romelu Lukaku mål mot ett annat topplag.

– Hans inställning, hans mentalitet, hans styrka och hans vilja att vinna är fantastiska, säger Uniteds tränare José Mourinho.

Victor Nilsson Lindelöf var kvar i Uniteds startelva medan Paul Pogba var tillbaka i den. Fransmannen fick chansen i sin favoritposition: som en av tre mittfältare i en 4–3–3-uppställning.

Det var dock Chelsea som inledde bäst. Redan efter fyra minuter prickade Morata ribban efter fint förarbete av Alonso och Hazard.

Hazard stod även för förarbetet till Chelseas ledningsmål i den 32:a minuten. Belgaren fick bollen på högerkanten, vände upp (kanske var Nilsson Lindelöf något passiv) och serverade Willian en fin boll i djupled. Fri med De Gea gjorde brasilianaren inget misstag och satte 0–1-målet.

Bortdömd kvittering

I den 39:e minuten kvitterade Manchester United genom Romelu Lukaku efter fint kombinationsspel med Sánchez och Martial. Målet var belgarens 13:e i ligan den här säsongen. Det var dock hans första mot ett lag som just nu ligger på någon av de översta åtta platserna i Premier League.

– Även utan målet han gjorde, även utan sin assist är jag nöjd med honom. Hans inställning, hans mentalitet, hans styrka och hans vilja att vinna är fantastiska, säger José Mourinho till Viasat efter matchen.

I andra halvlek dominerade Manchester United bollinnehavet inledningsvis. Efter 67 minuter var Lukaku nära att bli tvåmålsskytt när han slog till med en konstspark på Sánchez inlägg. Courtois i Chelsea-målet räddade dock.

United skulle dock få sitt ledningsmål. I den 75:e minuten slog Lukaku ett fint inlägg som inhopparen Jesse Lingard nickade in.

Fem minuter före full tid hade Alvaro Morata en boll inne för Chelsea, men spanjoren blev avblåst för en tveksam offside.

2–1 stod sig matchen ut. Manchester United tog därmed tillbaka andraplatsen från Liverpool som vann mot West Ham i går.

Chelsea egendomligt kraftlöst

– Jag tycker att det fanns en auktoritet i det Manchester United gjorde. Matic och Pogba var så där stora som de borde vara på mittfältet. Lukaku har både rörlighet och närvaro, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats sändning.

– Chelsea var egendomligt kraftlöst. Det är något som alltjämt är disharmoniskt runt klubben och laget, fortsätter Niva.

För Victor Nilsson Lindelöf var matchen hans tredje raka från start. Den senaste veckan har 23-åringen även startat i FA-cupmötet mot Huddersfield och i Champions League-matchen mot Sevilla. Matchen mot Chelsea var dock hans första ligastart sedan början av januari.

– Jag tycker att han gjorde det bra. Han såg stabil ut, växer in i matchen. Förhoppningsvis får han mer förtroende, säger experten Fredrik Ljungberg i Viasats studio.