Linköpings galna kross – slog jumbon med 8–0

Arkivbild.

Linköping hade två tunga poängtapp i rad på hemmaplan.

I kvällens hemmamatch mot jumbon IFK Kalmar gick det desto bättre.

Slutsiffrorna skrevs till hela 8–0.

Efter ha släppt in mål på övertid och tappat viktiga poäng mot såväl Piteå som mot Djurgården var det ett revanschsuget hemmalag som såg till att eliminera den risken tidigt under tisdagskvällen mot sistaplacerade IFK Kalmar.

Efter 32 minuter ledde laget med 3–0 och i halvtid stod det 4–0 till de regerande mästarna. Då hade man emellertid bara gjort hälften av vad som komma skulle, och efter fyra mål till i den andra halvleken bärgade LCF tre tunga poäng via hela 8–0.

Dowie avslutade med hattrick

Skyttedrottningen Natasha Dowie gjorde sin sista match för Linköping och avslutade med ett hattrick. Därmed hann hon med att göra åtta mål på nio matcher i den blå tröjan.

Även Johanna Rasmussen, som gjorde sin andra match efter ett långt skadeuppehåll, fick sätta två baljor, precis som landslagsstjärnan Kosovare Asllani. Det sista målet gjordes av Frida Leonardsen Maanum.

Krossen innebär att Linköping tar steget upp till fjärde plats i damallsvenskan. IFK Kalmar är kvar som hopplös jumbo med tre poäng på tio matcher. Laget har hela nio poäng upp till säker mark.