Jätteskrällen: Ajax slog ut Real Madrid

Regerande mästaren förnedrad i åttondelsfinalen

Publicerad 2019-03-05

Real Madrid vann med 2–1 i det första mötet.

Men efter mycket dramatik tog Ajax en skrällseger med 4–1 i returen på Santiago Bernabeu.

Regerande mästaren är därmed utslagen och Ajax avancerar till kvartsfinal i Champions League.

Det dröjde inte mer än sju minuter innan Ajax-stjärnan Hakim Ziyech gjorde kvällens första mål. Dusan Tadic kom fri på högerkanten och släppte in bollen centralt i straffområdet där marockanen slog till.

Kort därefter fördubblade David Neres bortalagets ledning – och återigen stod Tadic för framspelningen efter att ha snurrat upp Casemiro rejält.

Skador tvingade sedan Real Madrid till två tidiga byten. Innan halvtimmen var spelad grinade Lucas Vazquez illa och Gareth Bale bytte av spanjoren. Sedan haltade Vinicius Junior av planen och signalerade för byte. Marco Asensio ersatte den 18-årige supertalangen efter 35 minuter.

”Situationen är hemsk”

I halvtid ifrågasatte Bojan Djordjic hemmalagets insats.

– Situationen är hemsk för Real Madrid. De har fantastiska spelare, men de ser så tunga och mätta ut. De tar inte jobbet, säger han i Viasat-studion.

Och värre blev det.

Efter dryga timmen dunkade Dusan Tadic in 3–0 i krysset. Målet videogranskades på grund av en tidigare situation längre bak i planen – där bollen misstänktes ha passerat sidlinjen – men godkändes slutligen.

Efter 70 minuter fick Real Madrid en livlina då Marco Asensio sköt in reduceringen via stolpen – men Ajax svarade direkt när Lasse Schöne dunkade in bollen på frispark två minuter senare.

Trots ett par farliga chanser åt båda hållen och ett rött kort på Nacho blev det inga fler mål och Ajax tog en sensationell 4–1-seger (5–3 totalt).

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se